Çözüm: "Home'u kapatın gitsin!"

Facebook, büyük hayal kırıklığı yaratan Home uygulaması hakkında öyle bir açıklama yaptı ki...




Facebook, Android işletim sistemini merkezinde Facebook'un olduğu bir şekilde yeniden biçimlendiren uygulaması Home ile hayal kırıklığı yaşamaya devam ediyor. Nisan ayında kullanıma sunulan uygulama ufak bir kullanıcı grubu dışında genel olarak şiddetli bir şekilde eleştirildi. Eleştirilerin temelinde Home'un, yüklendiği telefonun diğer özelliklerini ve uygulamalarını neredeyse kullanılmaz kılıyor olması vardı.

611x395_facebook_51751d428c0d1

 

 

 

 

 

 

 

 

Firma şimdi pek beklenmeyecek bir hamle yaptı: Kendi sayfasından bir açıklama yapan Facebook, Android kullanıcılarını, beğenmemeleri durumunda Home'u kapatabileceklerinin garantisini vererek etkilemeye çalışıyor. Uygulamanın kullanıldığı ilk telefon olan HTC First ile ilgili açıklamada uygulamanın, kullanıcıların yakınlarıyla iletişim kurmalarını kolaylaştırmak amacıyla geliştirilen özelliklerini, "biraz yalnız kalmak" istediklerinde kapatmaları öneriliyor.

Uygulamanın geleceğine dair açıklamalar yapan Facebook'un en yetkili isimlerinden Sheryl Sandberg ise uygulamayı sürekli olarak kullanmayı düşünmeyenler için daha çekici kılmaya çalışacaklarını söylüyor: "Uygulamanın telefonları yeniden organize ediyor olmasından hoşlanmayan ama Cover Feed ve Chat Heads adlı temel özelliklerden faydalanmak isteyen kullanıcılarımızın taleplerini dikkate alıyoruz. Ne kadar süreceğini bilmiyorum. Önümüzde uzun bir yol olduğunu düşünüyorum. Ama telefonları daha sosyal hale getireceğimize eminim."

Home, ilk günlerde iddia edildiği gibi Facebook'un geleceği mi olacak yoksa sadece birkaç "Facebook saplantılı" kullanıcı tarafından mı kullanılacak, zaman gösterecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder