Yeni iPhone'un Beklediğimiz Özellikleri

Gelecek nesil iPhone’un beklenen özelliklerini sizler için bir araya getirdik. Bakalım yeni iPhone ne gibi özelliklerle gelecek. Ayrıntılar haberimizde.


Geçtiğimiz günlerde WWDC etkinliğinde tanıtılan iOS 7'nin ardından, Apple kullanıcıları yeni nesil iPhone'un hangi yeniliklerle geleceğini merak etmeye başladı.
Daha önce çıkan hiç bir iOS sürümüne benzemeyen 7, tasarım anlamında tamamen yenilenmiş durumda.


resim-31371164499Baştan aşağıya yenilenen iOS sürümünden yola çıkarak iPhone kullanıcıları, yeni iPhone modelinde de çok ciddi değişiklikler yaşayıp yaşamayacaklarını sorgulamaya başladılar.

Çıkış tarihi hakkında da ortaya birçok iddia atılan yeni iPhone'un beklenen özellikleri sizler için bir araya getirdik. Bakalım bu özellikler nelermiş.

Yeni iPhone'un çıkış tarihi

Bazı analistlere ve sektör içerisinden gelen kaynaklara göre yeni iPhone, yaz ayları içerisinde tanıtılabilir. Bu tahminin dayanağı ise Foxconn'un 10.000 montaj işçisi aldığı söylentisi. Eğer bu söylenti doğruysa, iPhone'un üreticisi Foxconn, yeni model için çalışmalara başlamış durumda.

Yepyeni bir iPhone kasası
Apple’ın bir sonraki iPhone için plastik kasa veya plastik ve metal karışımı kasa kullanacağı söylentiler arasında bulunuyor. Sızdırılan fotoğraflardaki kasaların yeni iPhone’da kullanılıp kullanılmayacağı bilinmiyor.
NFC desteği olacak

iPhone’un NFC’ye sahip olması gerektiğini düşünen birçok kullanıcının bu isteklerinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda kesin bir bilgi bulunmuyor. Birçok Android telefonlarının NFC’yi destekliyor olması iPhone’un bu konuda bir adım geride kalmışlığını açıkça gösteriyor.

Apple’ın, bu eksikliğini NFC teknolojisini yeni iPhone’da kullanarak kapatacağı tahmin ediliyor.
iOS 7 kullanılacak

Yeni iPhone’un WWDC 2013’te duyurulan iOS 7 ile beraber geleceğine kesin gözle bakılıyor. OS sistemi için bir devrim niteliğinde olan iOS 7, baştan sona değişmesiyle ve Android işletim sisteminin benzer özelliklerinin taşıması ile oldukça gündemde.

resim-11371164388Daha fazla depolama alanı

128 GB depolama alanına sahip olan bir iPad gördüysek, neden 128 GB bir iPhone görmeyelim ki? Bunun bir servete mal olacağını düşünüyor olsak da, bu özelliği isteyecek olan birçok iPhone tutkunu mevcut.
Dokunmatik ev tuşu

Yeni iPhone’un ev butonuna sahip olup olmayacağı ve yepyeni bir formda karşımıza çıkıp çıkmayacağı şimdiden oldukça merak konusu. Ev tuşunun bir süre sonra bozulmasından şikâyetçi olan iPhone kullanıcıları, yeni nesil iPhone’da fiziksel tuş yerine dokunmatik ev tuşunun kullanılmasını istiyor.

Full HD Retina ekran

Retina ekranlı ve Sharp IGZO özelliğine sahip 1080p Full HD yeni bir iPhone sizi de heyecanlandırıyor mu? 4.8 inç ekran boyutuna sahip olması beklenen yeni iPhone’un ekranı için birçok istek ve söylenti mevcut.

Yeni iPhone’un daha geniş ekrana sahip olması, özellikle iPhone 5 kullanıcıların en büyük isteği gibi duruyor. Her sene daha da uzayan bir iPhone’a sahip olmaktansa, daha geniş ekranlı bir iPhone sahibi olmak birçok iPhone severin hayali gibi görünüyor.

resim-21371164457



Dört çekirdekli Apple A7 işlemci

Apple’ın, bir sonraki iPhone’da, çift çekirdekli A6 işlemci yerine dört çekirdekli dört çekirdekli A7 işlemci kullanması bekleniyor. Eğer iPhone böylesine güçlü bir işlemciyle karşımıza çıkacak olursa, daha iyi bir bataryanın da aynı şekilde karşımıza çıkmasını beklememiz fena olmaz.

13 Megapixel kamera

Gelecek nesil iPhone’da 13 Megapiksel sensörlü bir kamera kullanılması bekleniyor. Bu yeni kamera sensörünün en büyük rakibi HTC One’ın UltraPiksel teknolojisinden daha iyi olup olmayacağı merak ediliyor.

Wi-Fi 802.11ac desteği

Airport özelliğine sahip olan iOS 7’nin yeni iPhone ile beraber Wi-Fi gücünü de arttıracağı ve ultra hızlı 802.11ac Wi-Fi özelliği ile gelmesi bekleniyor.
Kablosuz şarj özelliği

iPhone’un hala kablosuz şarj özelliğine sahip olmaması oldukça hayal kırıklığı yaratıyor. Apple’ın bu özellikle ilgili bir patent alma isteği bulunması söylentiler arasında bulunuyor.

Yeni iPhone'dan beklenen özelliklere genel olarak bakacak olursak, beklenen bu taleplerin çok mantıklı göründüğünü söyleyebiliriz. Apple'ın rakiplerinin hali hazırdaki telefonlarında NFC, 13 Megapixel kamera ve kablosuz şarj gibi özellikleri kullanması, yeni nesil iPhone'larda bu özelliklerin kullanılma ihtimalini arttırıyor.

Umarız tüm bunlar ve daha fazla yeni iphonelerde olur...

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder