Google'ın Balonu İnternet Verecek

Google, Project Loon adını verdiği yeni teknolojisi ile tüm dünyaya kablosuz internet vermeyi hedefliyor. Üstelik bunu, balon kullanarak yapacak. İşte detaylar.


Google, dünyadaki herkesin internete ulaşması için dahice bir fikri hayata geçiriyor. Firma, Project Loon adını verdiği yeni çalışmasında gökyüzüne gönderdiği balonlardan herkese kablosuz internet hizmeti verecek.

Nasıl çalışacak izleyin?


Balonlar, herkese dağıtacağı interneti yeryüzündeki internet servis sağlayıcılarından yine kablosuz olarak alacaklar. Güneş enerjisini kullanarak hareket kabiliyeti sağlayan balonlar, rüzgarlardan faydalanarak dünyanın etrafında dolaşacak.
nasil1371270345
Tehlikeleri nasıl atlatacak?

Yerden 20 kilometre yükseklikte uçacak olan balonlar, olumsuz hava koşullarından, uçaklardan, yüksek dağlardan etkilenmeden kesintisiz internet hizmeti verecek.

Projenin testleri, şu anda Yeni Zellanda'da yapılmaya devam ediyor. Google, sadece bir arama motoru değil, sürücüsüz araba ve gözlükten sonra Project Loon ile günlük hayatımızı değiştirecek buluşlara da imza atan bir şirket olma yolunda ilerliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder