MSI Z87 MPower

MSI, Z87 MPower ile Intel'in dördüncü nesil Haswell işlemcilerine tamamen hazır.


2013060310550661585


Intel'in yeni nesil Haswell işlemcileriyle uyumlu olarak üretilen MSI Z87 MPower, hız aşırtma özellikleri içermesiyle heyecan verici bir anakart. Bu heyecanını kutu tasarımıyla da yansıtan MSI Z87 MPower, siyah ve sarının müthiş uyumuyla sunuluyor. Kutuyu açtığınızda ise MSI Z87 MPower'ın gücü yansıtan bir tasarıma sahip olduğunu görüyorsunuz. Derli toplu bir yapıya sahip olan MSI Z87 MPower'a kabaca bakacak olursak, üzerinde 4 adet DIMM slotu, 3 adet PCI Express 3.0 x 16 slotu, toplamda 8 adet SATA 6GB/s ve USB 3.0 bağlantı noktaları bulundurduğunu söyleyebiliriz.

Profesyonel hız aşırtma ve güç verimi sağlaması prensiplerine bağlı kalınarak tasarlanan MSI Z87 MPower, OC Certified belgesiyle sunuluyor. Anakartlar için askeri sınıf bir burn-in testi olan OC Certified, ileri derecede hız aşırtma test süreçleri içeren bir uygulama.  24 saatten daha uzun bir süre üzerinde Prime95 çalışması yapılan MSI Z87 MPower, bu süre içinde hava akımından uzak tutulmasıyla birlikte kalitesini kanıtlamış bir kart. Kullanıcıların sistemlerinden en iyi verimi alabilmeleri için gerekli tüm bileşenlerle donatılmış olan MSI Z87 MPower, yüksek performans bileşenlerinden oluştan Z87 MPower, Hi-C Cap, SFC ve Solid CAPs bileşenleri ile bilgisayarınızın en zorlu koşullarda bile stabil bir şekilde çalışmasına imkan tanıyor. Küçük boyutlu olmasına karşın maksimum verimlilik adına çalışan bir kapasitör olan Hi-C Cap, işlemci soketi etrafında geniş soğutucuların kullanılabilmesi için yeterli boşluk kalmasını sağlamasının yanında, yüzde 93'lük enerji verimliliği sağlamasıyla da dikkat çekiyor. MSI anakartlarında gördüğümüz bu kapasitör Z87 MPower'da da bulunuyor. Ayrıca Super Ferrite Choke (SFC) ile zenginleştirilmiş olan Z87 MPower, böylece düşük ısıda çalışırken yüzde 30 daha yüksek akım kapasitesi ile güç verimliliğinde yüzde 20 daha fazla iyileştirme sunarak, hız aşırtma uygulamalarına destekte bulunmasıyla da iddialı olduğunu gösteriyor.

Pek çok yenilikçi teknolojiyle donatılmış olan MSI Z87 MPower, termal tasarımıyla birlikte en kötü koşullarda bile en yüksek soğutma potansiyeli sunmasıyla üst düzey bir kullanım sağlıyor. MSI Z87 2013060310580071185MPower'ın tasarımı tamamen düşük hava akımı senaryoları düşünülerek tasarlanmış. Bu sebeple işlemci çevresinde geniş bir alan bırakılan MSI Z87 MPower'da, ayrıca üzerinde bulunan akıllı butonlar da dikkat çekiyor. Clear CMOS düğmesi, Easy Button 3, Direct OC gibi akıllı fonksiyonlar sunan butonları bir arada tutan MSI Z87 MPower, bunlardan Direct OC ile saat değerlerini gerçek zamanlı olarak ayarlayabilmenizi sağlıyor. Easy Button 3 kısmında göreceğiniz OC Genie 4 butonu ile de otomatik olarak hız aşırtma yapmanızı mümkün kılan Z87 MPower, böylece yüksek performans istediğiniz zaman sizi karşılayabiliyor. Sadece donanım desteğiyle değil, yazılımlarıyla da kullanıcı dostu bir kart olan Z87 MPower, hız aşırtma ayarlarınızda ince ayar yapabileceğiniz araçları da beraberinde getiriyor. Intel Extreme Tuning aracı, MSI Command Center LITE ve RAMDISK bunlardan bazıları. Hazır yazılımdan bahsetmişken MSI Z87 MPower'ın Bios'undan bahsedecek olursak, Windows 8 için en yeni UEFI BIOS optimizasyonları getirdiğini söyleyebiliriz. MSI Click BIOS 4 ile gelen MSI Z87 MPower, arabirimde fare desteğiyle birlikte böylece 3D olarak kullanım sunuyor.

Z87 MPower anakartının tasarımını tamamen ısınmamasını hedefleyerek hazırlamış olan MSI yetkilileri, konumlandırdıkları 3 adet PCI Express 3.0 slotuyla çoklu kart kullanımlarında hava akımı için yeterli boş alan yaratılmasını sağlamışlar. Nvidia SLI veya AMD Crossfire sistemlere uygun olarak tasarlanan Z87 MPower, hız aşırtmalarla 3000 MHz'e kadar bellek kullanımını destekliyor. Toplamda 64 GB'a kadar DDR3 bellek takviyesi yapabilmenize olanak tanıyan Z87 MPower, 4'üncü nesil Intel Core ve Pentium işlemcileriyle birlikte LGA1150 soketli Celeron'lar için de uygun. Bağlantıları arasında arka kısımda 6 adet USB 3.0 ve 2 adet de USB 2.0 arabirimi bulunduran Z87 MPower, HDMI ve diğer standart birimlere de bu kısımda yer veriyor. Ayrıca Z87 MPower'ın Wi-Fi ve Bluetooth kablosuz bağlantı desteği sunduğunu da söyleyelim.

 

Sonuç


Intel'ün dördüncü nesil işlemcilerine hazır olan MSI Z87 MPower, gelişmiş hız aşırtma seçenekleri ve daha serin ve stabil bir sistem hedeflenerek hazırlanmış tasarımıyla oldukça dikkat çekici. Yüksek performans beklentisi içinde olan kullanıcılara tavsiyemizdir.

Alternatif


Eğer henüz dördüncü nesil işlemcilere geçecek gibi görünmüyorsanız ve yine hız aşırtma konusuyla aranız iyiyse, MSI'ın Gaming Series altında yer alan diğer anakartlarını da yakından inceleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder