İşte Ucuz iPhone'un Fiyatı!

Akıllı telefon piyasası, birçok üreticinin kozlarını ortaya sunmasının ardından Apple’ın hamlesini bekliyor. Apple’ın yeni iPhone modellerine ait planlar hakkında bilgisi bulunan dört kaynakla görüşen Reuters, şirketin 2014 yılında piyasaya sürmek üzere birkaç iPhone modeli üzerinde çalıştığını belirtti.

Haberde, ‘telefonların 99 dolar fiyattan satılacak bir model içerebileceği, modellerin ekran genişliklerinin 4,7-5,7 inç (11,9-14,4 cm) arasında değişebileceği ve renk seçeneğinin siyah ve beyazın dışına çıkabileceği’ ifade edildi.

‘BİLGİLER TEDARİKÇİLERDEN ELDE EDİLDİ’

Apple Insider sitesi, Reuters’la görüşen kaynakların aylardır teknoloji dünyasında dolanan bilgileri tekrarladığını belirtse de, kaynaklar söz konusu bilgilerin ‘doğrudan Asya’daki tedarikçilerden geldiğini’ belirtti.

Kaynaklar, Apple’ın Asyalı tedarikçilerle ‘daha büyük ekranlar üzerinde çalıştığına’ dikkat çekerken, ’ 4,7-5,7 inç genişliğindeki ekranların ardından, gelecekte daha büyük ekranlı iPhone’lar sunulabileceğini’ öne sürdü.

‘SAMSUNG’A CEVAP VERECEK’

Analistler, Reuters haberinin ardından ‘Apple’ın akıllı telefon piyasasında Samsung’a cevap vermeye hazırlandığını’ belirtti. Samsung, 2012’nin ikinci çeyreğinde küresel akıllı telefon nakliyatında Apple’ı geride bırakmış, gelişmekte olan piyasaları başını çeken Çin’de birinciliğe çıkmış ve Apple’ın krallığı kabul edilen ABD’de de rakibini geride bırakmıştı.

Reuters’a konuşan kaynaklar, ‘Apple’ın ürün özelliklerini son ana kadar değerlendirdiğini, bu yüzden ortaya çıkacak nihai ürün hakkında kesin bir bilgi sunmanın mümkün olmadığını’ ifade etti.

Apple hakkında Ocak ayında çıkan bir haberde, 2013’te piyasaya sürülecek 4,8 inç (12,1 cm) ekran genişliğinde iPhone üzerinde çalışıldığı öne sürülmüştü. Ancak akıllı tefon ve tabletleri bir araya getiren ‘phablet’ planlarının Apple için geçerli olmadığı kabul görüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder