Telefon firmaları, Nokia yüzünden mi WP8 telefon yapmıyor?

Nokia, kısa sürede Windows Phone 8 pazarında krallığını ilan etti.


Finli telefon üreticisi Nokia, bir süredir Lumia serisi telefonlarıyla boy gösteriyor ve yeni modelleri de arka arkaya sıralıyor. Microsoft'la yaptıkları işbirliği sonucu Windows Phone 8 telefonlara yönelen firma, global pazarda %3'lük bir pazar payına sahip. Sadece Windows Phone pazarına baktığımızda ise, pazar payının %80'i geride bıraktığını görüyoruz. Baktığımızda, HTC ve Samsung'un da Windows Phone 8'li telefonları çıkmıştı, ama görünüşe göre Nokia kadar etkili olamadılar. Peki bundan sonra ne olur, başka firmalar WP8'li telefon üretir mi?

Nokia'nın yeni çıkacak modellerini bir kenara bırakacak olursak, Samsung'un 20 Haziran'da, Londra'da düzenleyeceği bir etkinlik var. Bu etkinlikte Galaxy ve Ativ serilerine mensup yeni üyelerden bahsetmesi bekleniyor. Ativ serisinin Windows ile alakalı olduğunu bildiğimizden, belki de yeni bir WP8 telefon duyurusu gelir. Peki ya başka firmalar? Acer, Asus ve ZTE'nin 2013 yılında Windows Phone 8'li telefon çıkarma planları bulunuyordu, ancak bu planlarda henüz ileri adım atılmış değil. Aksine planların geri çekildiği bile söyleniyor, ama niye?

DigiTimes'ta yer alan habere göre telefon üreticileri, başta Windows Phone 8'in yüksek lisans ücretleri sebebi ve Nokia ile rekabet etmek istememeleri nedeniyle WP8 telefon üretmeye yanaşmıyor. Dün yaptığımız haberde, Nokia'nın %80'lik pazar payını geride bıraktığını söylemiştik.

Peki siz ne dersiniz? Sizce diğer üreticilerden de WP8 telefonlar gelmeli mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder