PlayStation 4'ün Türkiye Fiyatı Ne Olacak?

Sony'nin bu yaz içerisinde satışa sunacağı PlayStation 4, acaba ülkemizde ne zaman satışa çıkacak ve fiyatı ne kadar olacak? Merak edilen sorulara cevap arıyoruz.


Son günlerde özellikle E3'ün de etkisiyle konsollar cephesinden yeni haberler gelmeye devam ediyor. Xbox One'dan önce çıkacak olan PlayStation 4, global olarak yaz aylarında satışa sunulacak.

399 Dolar seviyesinden satışa sunulacak olan PlayStation 4, beklenene göre Avrupa ile aynı anda Türkiye'de satışa sunulacak. Ürünün Türkiye fiyatı tam olarak açıklanmamış olsa da, Sony'nin en son çıkardığı PlayStation sürümü olan PSVita'daki fiyatlara bakarak bir tahmin yürütülebiliyor.

img_14551370930245PSVita'nın Avrupa fiyatıyla, Türkiye fiyatı arasındaki farkın katsayısı 1.27 olarak düşünüldüğünde; mevcut Euro kurunu da 2.50'dan hesaplayınca ürünün Türkiye fiyatı 1250 TL seviyesinde oluyor.
Türkiye, Avrupa pazarı ile bir arada düşünüldüğünden dolayı, Euro'dan hesaplama yapıldı. Kurun bu yüzden yüksek olması, fiyatı doğrudan etkiliyor.

Bakalım ürünün Türkiye fiyatı tam olarak ne kadar olacak? Önümüzdeki aylarda satışa çıkacak olan ürünün fiyatını, çok geç olmadan resmi olarak öğrenebileceğimizi düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder