iOS 7 Eski iPhone ve iPad'leri Desteklemiyor

iOS 7 hem iPhone, hem iPad hem de iPod cihazlar için yayınlanacak ancak bu cihazların hangi sürümleri için yayınlanacağına dair bilgiler de Apple tarafından açıklandı. Gelen haberlere göre maalesef bazı eski cihaz sahipleri iOS 7’nin nimetlerinden faydalanamayacaklar ki bu Apple tarafından ilk kez yapılıyor. Şimdiye dek gelen güncellemeler kırpık bir şekilde olsa da tüm cihazlar için yayınlanmıştı ancak Apple artık eski cihazları geride bırakmanın zamanı olduğuna inanıyor.

640x360xios-7-eski-iphone-ipadleri-desteklemiyor-manset_640x360.jpg.pagespeed.ic.LLOGZVn065

Aşağıda yer alan tabloda hangi cihazların hangi iOS 7 özellikleri alacağını kolayca görebilirsiniz. Eğer cihazınız listede yer almıyor maalesef iOS 7’nin hiç bir yeniliğini almayacağını ve işletim sisteminizin eski iOS sürümünde kalacağı kesin durumda.

640x190xios-7-eski-iphone-ipadleri-desteklemiyor-1.jpg.pagespeed.ic.E-d-5AO0mt
Her ne kadar Apple’ın eski cihazlara hiç bir zaman yeni işletim sistemlerinin getirdiği tüm yenilikleri açmasa da özellikle Siri gibi donanımla pek de ilgili olmayan yeniliklerin eski cihazlara gelmeyecek olması kötü bir haber olarak değerlendirilmeli. Eski Android cihazlara getirilen yeni sürüm güncellemelerinin yeni sürümdeki tüm özellikleri barındırması maalesef iOS için gerçekleşemiyor ve bu bakımdan Apple’ın eski cihaz desteğinin Android’e oranla daha düşük olduğunu belirtebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder