Android 5.0 geliyor. Üstelik eski telefonlar için de

Google'dan yeni bir performans atağı gündemde. Böylelikle aynı işletim sistemi sürümünü kullanan telefonların sayısı ciddi şekilde artabilir.



Akılı telefon kullanıcılarının merakla beklediği Android 5.0 Key Lime Pie'ın çıkışına daha vakit var. Resmi olmayan kaynakların belirttiğine göre Google, önümüzdeki 1-2 ay içerisinde Android 4.3 ile boy gösterebilir, ancak 5.0 için beklenen dönem, Ekim ayının sonları. Ekim gibi Motorola'nın yeni telefonunun ve yeni Nexus'un da görücüye çıkması gündemde. Bu cihazlarla yeni sistemin tanıtılması da iyi bir katkı yapabilir.

373516938956400279

Peki, Android 5.0'ı başka hangi telefonlar kullanabilecek?

Söylenenler, Android 5.0'ın sadece yeni akıllı telefonlar için olmadığı, aynı zamanda birçok eski telefonu da kapsadığı yönünde. 512MB RAM kullanımlı iOS ve Windows Phone 8'li telefonlarda stabil bir çalışma performansının olduğu biliniyor. Bunu Google niye yapmasın? Google'ın da Android 5.0 sisteminin 512MB'lık telefonlarda optimize çalışacağı, performansının üst düzey olacağı konuşuluyor. Böylelikle de çok yaygın kullanılan Android 2.3 serisi işletim sistemi sürümünün geride bırakılması mümkün.

Siz, hangi Android işletim sistemi versiyonunu kullanıyorsunuz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder