Artık Bunları Paylaşmayın!

Facebook'ta paylaştığınız bu kareler size hoş gelebilir ama aslında çoğumuz onlardan nefret ediyoruz.


1371013539_81_Untitled-1Fotoğrafçılık,
eğlenceli olduğu kadar rahatlatıcı bir hobi. Ancak sosyal ağlarda ortaya çıkan trendler, sizi sosyal ağlardan bezdirecek kadar can sıkıcı olabiliyor. Her yakaladığımız kareyi internette paylaşmak bize keyif verse de, başkalarını o kadar keyiflendirmeyebilir. İşte sosyal ağları saran ve bazılarımızın canını fena biçimde sıkan 10 fotoğraf trendi.

Et gösterisi

İster erkek olsun ister kadın, bazılarımız vücudumuzun belirli kısımlarını herkese göstermekten gurur duyuyor. Ancak muhteşem karın kaslarınızı veya vücudunuzun muhtelif bölümlerini herkes sandığınız kadar merak etmiyor olabilir.

Uygunsuz yerler

Son zamanlarda banyoda ve tuvalette fotoğraf çekmek gayet normal karşılanır hale geldi. Makyaj yaparken iPhone'unuz ile aynadaki yansımanızı çekmekten daha yaratıcı bir fikir aklınıza eminiz geliyordur.

Hayatıyla böbürlenenler

Sevgilisini nasıl öptüğünü gösteren bir arkadaşınız, yeni gıcır arabasının içinde oturan bir başka arkadaşınız ve tatilde bütün iş stresinden uzaklaşıp hayatın tadını çıkaran arkadaşınız... Hepsi de kendine güvenin ve böbürlenmenin doruklarındalar.

Bebekler, küçük dağları ben yarattım, partiler...

Bebekler


Bebeğiniz sizin için dünyanın en tatlı varlıklarından olsa gerek, peki ya başkalarının bebekleri? Yeni bir bebek sahibi olan çiftler, ilk soluğu onun poz poz fotoğraflarını Facebook'ta paylaşmakta buluyorlar.

Küçük dağları ben yarattım

Muhteşem bir egonuz olduğunu göstermenin en iyi yollarından biri, canınız sıkıldığı bir anda objektifi kendinize doğru çevirip düğmeye basmak (tercihen kendinizi yukarıdan çekerek). Nerede olduğunuzun, etrafınızda kimler olduğunu hiçbir önemi yok.

Partiler


Fıçıyla içip sarhoş oldunuz ve deliler gibi dans ettiniz, karşı cinse sarkıntılık yapmadan da duramadınız... Bu marifetlerinizi kaydedip paylaşmazsanız olmaz. Bakalım bu halinizi kaç kişi beğenecek?

Çok güzel yemek yaparım

Gıdalar, hayatımızın vazgeçilmez parçalarından. Hiçbirimiz yemek yemeden hayatta kalamıyoruz. Ancak yediğimiz her şeyin fotoğrafını çekip başkalarının ağzının suyunu akıtmaya gerçekten de gerek var mı?

Ördek dudaklıyım, her şeyi etiketlerim...

Korkunç ördek


Özellikle kızlar, dudaklarını bu şekilde büzmekten artık vazgeçmeliler. Şimdiye kadar bundan ne zevk aldılar bilinmez, ancak şu sıralar bu yüzün modasının geçtiğini de hatırlatalım. Normal, doğal bir gülüş sizi çok daha güzel gösterecek...

Etiket hastalığı

Bazılarımız, fotoğraflarda iyi tanımadığınız kişileri etiketlemek ve hatta bir fotoğrafta olmayan kişileri (onlara uyarı gitmesini sağlamak için) etiketlemek gibi kötü alışkanlıklara sahip. Hashtag'ler ise sadece gerektiği zaman kullanıldığında faydalılar. Bir fotoğraf için bir düzine hashtag kullanıyorsanız, aslında spam yapıyorsunuz.

Akılsız akıllı cepler

Akıllı cepler, bizi birer bas-çek fotoğraf makinesi taşımaktan kurtaracak kadar iyi kameralara sahipler. Ancak yine de fotoğraf çekerken ışıklandırma, odak noktası gibi bazı noktalara dikkat etmemiz gerekiyor. Bazılarımız, çektikleri kötü, bulanık fotoğraflara filtreler uygulayarak onları daha da beter bir hale getirmek gibi bir alışkanlığa sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder