Google'ın, Waze'i satın aldığı resmi olarak doğrulandı

Google, Facebook ve Yahoo gibi büyük rakiplerin önüne geçti ve uzun süredir peşinde olduğu Waze'i kendi çatısı altına aldı


Google'ın bir süredir peşinde olduğu kullanıcı kaynaklı trafik uygulaması Waze gelen açıklamaya göre artık şirketin bünyesine geçti. Waze, kullanıcısının veri bankasına gerçek zamanlı olarak trafiğin durumu, kaza bilgileri ve hız tuzaklarının yerlerini belirten bilgileri girmesine izin veren ve bu sayede yine gerçek zamanlı bir trafik bilgi ağı oluşturan başarılı bir uygulama.

82372966037400279

Resmi bir doğrulama olmamakla beraber, Google'ın bu uygulamaya sahip olmak için ödediği miktar ise söylentiye göre 1.1 Milyar ile 1.3 Milyar Dolar arasında.

Waze'in geliştiricileri şimdilik İsrail'deki merkezlerinde görevlerine devam edecek. Bu esnada Google, uygulamanın Google Maps ile entegrasyonu üzerinde çalışacak. 50 milyon kullanıcıya sahip olan uygulama, Google'ın arama motorunun gücünü de arkasına alarak sektörün belki de tek ismi haline gelecek.

Başarılı trafik uygulamasına Google'ın yanı sıra talip olarak firmalar ise Apple, Facebook ve Yahoo gibi büyük isimlerdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder