Şifre paylaşanlar risk altında

İnternet Geliştirme Kurulu Başkanı Özeren, üçüncü şahıslarla şifre paylaşımının doğurabileceği olumsuz sonuçlar konusunda kullanıcıları uyardı.


İnternet Geliştirme Kurulu Başkanı Serhat Özeren, siber güvenliğin, internet ve bilgisayar kullanıcılarının alacağı bireysel önlemlerle başladığını belirterek, üçüncü şahıslarla şifre paylaşımının doğurabileceği olumsuz sonuçlar konusunda kullanıcıları uyardı.

Özeren, "Şifre paylaşımları veya şifresiz internet erişimi siber güvenliğin en büyük riskidir" dedi. Özeren, İnternet Geliştirme Kurulu tarafından oluşturulan ve 83 kurum ve kuruluşun bir araya geldiği Siber Güvenlik İnisiyatifi toplantısı sonrasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, bilgisayar ve akıllı telefonlarının "köleleştirilmiş veya ele geçirilmiş cihazlar" haline gelebileceğini söyledi.

İnternet şifrelerinin paylaşılmasının siber güvenlik açısından büyük bir risk oluşturduğunu belirten Özeren, şunları kaydetti: "Kablosuz ve benzeri internet ağlarının paylaşılmasında hukuki bir durum söz konusu olduğunda hat sahibinin IP adresi kayıtlara geçiyor. İnternet şifreleri paylaşıldığında, hakaret, yalan haber, provokasyon, virüs ve zararlı yazılım paylaşımında bu hatlar kullanılabiliyor. Bir kablosuz ağın paylaşımı, o kablosuz ağa bağlı her bilgisayarın güvenliğini ve kişisel verileri de ciddi ölçüde tehlikeye atıyor. Bu sebeple internet hatlarının kontrolsüz bir şekilde bilinmeyen üçüncü şahıslara kullandırılması, hat sahipleri açısından ciddi tehlike ve risk oluşturuyor."

Kaynak: AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder