Sabıka kaydı e-Devlet'ten alınabilecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na bağlı Türksat AŞ ile Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, vatandaşlar, sabıka kaydına ilişkin “Adli Sicil Belgelerini” bugünden itibaren e-Devlet Kapısı’ndan alabilecek.


Türksat'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, "www.turkiye.gov.tr" adresli e-Devlet Kapısı üzerinden alınacak adli sicil kayıt belgelerinde bir barkod numarası da bulunuyor. Vatandaşların e-Devlet kapısından alacakları belgenin ne için kullanılacağı bilgisini, dikkatlice tanımlamaları gerekiyor.

e-Devlet Kapısı kullanıcıları, çıktı alarak bu belgeyi ilgili kurumlarla paylaşabilecek. Paylaşım yapılan kurum yetkilileri, e-Devlet üzerinden giriş yaparak, belge üzerindeki barkod numarası ve belge sahibinin T.C. kimlik numarası ile belgenin orijinalini görüntüleyerek doğrulayabilecek. Böylece sahteciliğin de önüne geçilmiş olacak.

Türkiye'de günde ortalama 45 bin kişinin bireysel adli sicil kayıt başvurusu yapıldığı bildirilen açıklamada, adli sicil belgelerinin e-Devlet üzerinden verilmesiyle, vatandaşların büyük bir zaman kaybından kurtulmuş olacağının altı çizildi.

E-Devlet üzerinden belgeyi alabilmek için "e-Devlet Kapısının kayıtlı kullanıcısı" olmak gerektiği kaydedilen açıklamada, bugün itibariyle yaklaşık 15 milyon kayıtlı e-Devlet kapısı kullanıcısı arasında bulunmayanların, en yakın PTT merkezlerine giderek şifrelerini alıp kayıtlı kullanıcı olabilecekleri ifade edildi. Açıklamada, e-Devlet Kapısı'nın aynı zamanda elektronik imza veya mobil elektronik imza ile de kullanılabildiği hatırlatıldı.

Kaynak: ahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder