Nokia, Symbian'a Veda Ediyor

Birkaç yıl öncesinin en yaygın mobil işletim sistemi olan Symbian, Nokia tarafından terk ediliyor. Nokia, Symbian telefon üretimini bu yaz sonlandıracak. Ayrıntılar haberimizde...


symbian-anna1371163175
Birkaç yıl önce mobil telefon pazarının lideri konumunda olan Symbian işletim sistemi tarihin tozlu sayfalarına gömülmek üzere. Nokia'nın son Symbian telefonlarını bu yaz piyasaya süreceği iddia ediliyor.

2007 yılında iPhone'un duyurulması ve önemli bir başarı yakalayarak mobil pazarı yeniden şekillendirmesi aslında Symbian için sonun başlangıcı oldu. Ardından Google'ın Android'i geliştirmesi ve açık kaynak kodlu olarak kullanıma sunması Symbian'ın kısa sürede liderliği kaptırmasına yol açtı.

Platformun sahibi ve en büyük üreticisi Nokia'nın, akıllı telefon trendi karşısında daha fazla direnemeyerek Windows Phone'a geçmesi ise Symbian için beklenen sonun yaklaştığının işareti olarak değerlendirildi.
Financial Times'ın son haberine göre, beklenen vakit geldi ve Nokia bu yaz son Sybian cihazlarını piyasaya sürecek. Üretimin tamamen Windows Phone 8 platformuna taşınacağı vurgulanırken, Windows cihazların, Symbian cihaz satışlarını geçmesinin bu kararda etkili olduğu belirtiliyor. Nokia'nin  Symbian telefon satışları daha fazla düşmeden önlem almak istediği ifade ediliyor.

1997 yılında piyasaya sürülen Symbian, 16 yıldan beri başta Nokia olmak üzere çeşitli markalar tarafından kullanılıyor. Hali hazırda farklı pazarlarda kullanımı süren Symbian cihazlar artık çok düşük pazar payına sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder