Zynga 520 Çalışanı ile Yollarını Ayırıyor


Son aylarda mali anlamda sıkıntı günler geçiren mobil platformlar için oyun tasarlayan Zynga, son çare olarak personel azaltmaya başladı. Şirket, 520 çalışanı ile yollarını ayırıyor.



İçinde bulunduğumuz yıl itibari ile önce 3 ofisini kapatan ve daha sonrada CEO'sunun maaşını 1 dolara çeken sosyal oyun firması Zynga, mali durumları toplamak için yeni bir adım daha attı. Atılan adım ise yine ofis kapatmaları ile birlikte işçi çıkarımları oldu.

Alınan karar ve atılan bu adım sonucunda firma küçülme hedefini başarı ile yerine getirirken kapatılacak olan Dallas, Los Angeles ve New York ofislerindeki 520 çalışanın işine son verecek.

zynga-520-haber1370377796

Firmanın işçi gücünde yüzde 18'lık bir azalmaya sebep olacak bu adımın firmaya toplamda 80 Milyon dolar tasarruf ettirmesi planlanırken işçilerin tamamının Ağustos ayına kadar ilişiklerinin kesileceği belirtildi.

Şirket CEO'su Mark Pincus ise olay üzerine yapmış olduğu açıklamada alınan bu kararların Zynga'nın yararına olacağını ve kötü günlerin atlatılması için böyle bir adımın atılmasının gerekli olduğunu söyledi. Pincus ayrıca işten çıkarılan çalışanların çok güzel bir tazminat alacaklarının da altını çizdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder