Windows Phone'un Pazar Payı Artacak


Yeni bir çalışma, Microsoft'un mobil platformu Windows Phone'un önemli ölçüde büyüyeceğini ortaya koydu. Sonuçlara göre Windows Phone'un pazar payı 4 yıl içinde yüzde 400 artacak.




Canalys araştırma şirketinin son çalışması Windows Phone için umut saçtı. Şirketin 4 yıllık öngörüleri Windows Phone platformunun yüzde 400 büyüyeceğini gösteriyor.

Değerlendirmelere göre, büyümenin önemli bir kısmını Microsoft'un mobil alandaki yeni iş ortakları üstlenecek. Önümüzdeki dönemde Nokia ve HTC gibi markaların dışında yeni Windows Phone üreticileri de ortaya çıkacak ve platformun gelişimine katkıda bulunacak.

screen-shot-2013-06-04-at-93134-am1370378899

Nokia'nın Windows Phone modellerinin platformunun çok yönlü olduğunu ortaya çıkardığına dikkat çekilen analizde, diğer üreticilerin platforma adaptasyonunun Microsoft'un pazardaki üçüncülüğünü pekiştireceği vurgulanıyor.

2012 yılı pazar payı ile 2017 yılı tahmini pazar paylarını karşılaştırıldığında, Microsoft'un yüzde 2.4'ten yüzde 12.7'ye yükseleceği görülüyor. Android pazar payını korusa da, iOS ve diğer küçük platformların pazar payı azalıyor. Diğer işletim sistemlerinde yaşanan kopuşların Microsoft'un Windows Phone platformuna ekleneceği tahmin ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder