YouTube iOS 6’dan Sonra Gelirlerini 3’e Katladı

Apple’ın iOS 6 işletim sistemi ile birlikte kaldırmış olduğu yerleşik YouTube uygulaması, Google’ın YouTube üzerinden elde ettiği reklam gelirlerini 3 kat artırdı.


Apple cephesinden iOS 7'nin beklendiği şu günlerde, Google tarafından Apple'a, iOS 6 için teşekkür niteliğinde bir haber geldi.

youtube-haber-copy-1370681341

iOS işletim sisteminin flash desteğinin bulunmaması Apple'ı bir YouTube uygulaması geliştirmek durumunda bırakmıştı. Giderek gelişen iOS 6. sürüme geldiğinde Apple da YouTube uygulamasını kaldırarak Google'ı resmi YouTube uygulamasını geliştirmek zorunda bırakmıştı.
YouTube'un Satıştan sorumlu Başkan Yardımcısı Lucas Watson tarafından yapılan bir açıklama göre Google'ın geliştirmiş olduğu bu resmi YouTube uygulaması, son 6 ayda reklam gelirlerini 3 kat artırarak 350 Milyon dolar gelir elde edilmesini sağladı. Bu gelir ise YouTube'un iOS üzerinde yerleşik olarak bulunan uygulamasında reklam olmamasından ve geliştirilen resmi uygulamada yapılan reklam satışları sayesinde elde edildi.

YouTube'un elde ettiği 1 Milyarlık ziyaretçi sayısının dörtte biri mobil olarak siteye giriş yapmakta. Bu sayı ve Google'ın elde ettiği gelirin yüzde 10'luk kısmının YouTube tarafından geldiği düşünüldüğünde, Google'ın kendi uygulamasını geliştirmesi epey bir işe yaramış durumda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder