Röntgencinin Rüyası Gerçek Oldu!

Yıllık hissedarlar toplantısında Google, Glass konusundaki gizlilik endişeleri hakkında açıklama yapan CEO Larry Page, Glass’ın günlük hayatta problem teşkil etmeyeceğini belirtti.


Google'ın akıllı gözlük teknolojisi Glass, büyük bir yenilik gibi dursa da beraberinde birçok problem getirdi. Bunların en büyük olanı ise ürünün günlük hayattaki gizliliği ortadan kaldıracak olmasına inanılması oldu.

Bu gizlilik endişesi hakkında Glass için sürekli bir endişelenmeye gerek yok havasında açıklamada bulunan Google, son bilgilendirmesini de yıllık hissedarlar toplantısında yaptı.

glass-haber-copy-1370684062

CEO Larry Page yaptığı açıklamada hissedarlara, ürünün günlük hayattaki kullanımı başladığı zaman bu endişelerin ve gizlilik problemlerinin ortadan kalkacağını belirtti. Page, Glass ile çekilebilecek olan video ve fotoğrafların herhangi bir akıllı telefon ile de çekilebileceğini söyleyerek ürünün bu bakımdan bir telefondan farkı olmadığının altını çizdi.

Ayrıca Page, Google Glass kullanan biri ile lavaboda karşılaşıldığı zamanda yine endişelenecek bir durum olmadığını belirtti. Bunun üzerine bir hissedardan gelen "Röntgencinin rüyası gerçek oldu." sözlerine ise Page, her yerde kameralar var ve isteyen herkes bir akıllı telefon ile bunu yapabilir diye cevap verdi. Ayrıca yüz tanıma özelliğine de dikkat çeken Page, bu özelliğe yönelik geliştirilen uygulamalarında şuan için onaylanmayacağını sözlerine ekledi.

Larry Page açıklamasında hissedarlara son olarak Google Glass'ı sevdiklerini ve bunun için gizlilik ve benzeri problemlere katlanabilecekleri gibi üstesinden de gelebileceklerini söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder