Intel'den Android'li Surface Benzeri Tablet

Intel'in yıllardır işlemciler alanında koruduğu popülerlik piyasanın giderek mobil ürünlere yönelmesi nedeniyle şirketi son zamanlarda zor durumda bırakmaya başlamıştı. Giderek azalan laptop ve masaüstü PC satışları nedeniyle yeni çözümler arayan şirket diğer üreticilerle ortak çalışmalar devam ettiriyordu ancak özellikle hem PlayStation 4 hem de Xbox One'da AMD işlemcilerin kullanılacak olması Intel'in konsol piyasasındaki durumu için pek de iyi olmamıştı.

intelden-androidli-surface-benzeri-tablet-manset

Anlaşılan o ki Intel mobil piyasaya bizzat girme arayışları içerisinde ve Computex'te dün gerçekleştirilen sunumunda Microsoft'un Surface tableti ile benzer bir tasarıma sahip tabletini basın mensuplarına tanıttı. Dört çekirdekli Bay Trail işlemci barındıran tabletin bu yönüyle laptopların performansını yakalayabilmesi hedefleniyor.

Dört çekirdekli işlemciye ek olarak HD 4000 grafik çipi de barındıracak olan bu yeni tabletin batarya ömrünün de bütün gün kullanılabilir şekilde olacağı belirtildi. Referans olarak üretilen örnek tabletin BYD Electronics tarafından üretildiği, Android işletim sistemi kullandığı ve hem Android hem de Windows 8 oyunlarını açabildiği de dikkatlerden kaçmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder