Hyundai Santa Fe En Güvenli Araç Seçildi


Hyundai, son olarak 2012 yılında yenilediği Santa Fe modeliyle Euro NCAP’ten en yüksek not olan beş yıldızı alarak sınıfının en güvenli SUV’u seçildi.




Tüm test kategorilerindeki birinciliği Alman ve İngiliz rakiplerinden alarak 2012’nin en iyisi seçilen Hyundai Santa Fe, böylece Büyük Off-Road 4x4 segmentinde, bağımsız araç değerlendirme organizasyonu Euro NCAP’in favorisi oldu.

haber11359127813

2012 yılında yapılan çarpışma testine toplam 36 farklı araç katılırken EuroNCAP, kendi segmentinin en iyi sekiz otomobilini de belirlemiş oldu. Yeni nesil Santa Fe, yan bariyer çarpışma testindeki Yetişkin Yolcu güvenliğinde yüzde 96 koruma oranıyla en yüksek puanı elde etti. Çocuk Yolcu kategorisindeyse D-SUV segmentinin en iyi derecelerinden birisi olan yüzde 89’u elde etmeyi başardı.

Santa Fe, Elektronik Stabilite Kontrolü (ESP) ve benzeri gibi teknolojik aktif güvenlik özelliklerin değerlendirildiği Asist Güvenlik kategorisinde de yüzde 86’lık bir skora imzasını atmış oldu. Yayaların olası çarpışma anında minimum zararla kazayı atlatması için geliştirilen ve ilk kez yeni Santa Fe modelinde kullanılan Aktif Kaput, herhangi bir çarpma anına otomatik olarak yukarı doğru kalkarak yayanın omuz ve baş bölgesinden ciddi bir şekilde yaralanmasını ortadan kaldırmış oluyor.

Bu sistemle birlikte Santa Fe, Yaya Güvenliği kategorisinde yüzde 71’lik skor elde ederek segmentindeki rakiplerinden daha yüksek bir dereceye sahip oldu.

Yeni nesil Santa Fe ile birlikte Hyundai’nin tüm ürün gamı (i20, ix20, i30, ix35, i40 ve Veloster dahil olmak üzere) Euro NCAP tarafından beş yıldız aldı. Yüksek güvenlik standartlarına sahip olan yeni Santa Fe, Türkiye’de yaz aylarında satışa sunulacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder