Atos’tan ilk Elektrikli Araç Filosu


Atos, Bolleré Group ile birlikte güneş panelleri ile çalışan ilk elektrikli araç filosunu tanıttı. Bu çevreci araçlar, Atos’un seyahat masraflarını ve karbon ayak izini azaltacak.


51358598373


Atos, çevreye duyarlı ve ekolojik teknolojileri konusundaki en büyük atılımlarından birini gerçekleştirdi. Fransız şirketi Bolloré Group ile işbirliği yapan firma, güneş panelleriyle çalışan elektrikli araç filosunu çalışanlarının kullanımına sundu.

İlk etapta Atos’un Paris’teki genel merkezinde faaliyete geçen filo, Atos çalışanları için seyahatleri daha kolay ve konforlu hale getirecek 10 adet Atos markalı araçtan oluşuyor.

Çalışanların iş seyahatlerini daha sürdürülebilir bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlayacak MyCar konsepti, aynı zamanda seyahat planlama, taksi kullanımı ve kat edilen kilometre ve park ücretlerinin masraf talepleri için harcanan zamanları da en aza indirgiyor. Çalışanlar elektrikli araçları Intranet üzerinden kiralayıp, istasyonlarından teslim alıp yola çıkabilecekler.

Bu eşsiz proje, Atos’un 2015 yılına kadar karbon ayak izini %50 oranında azaltmayı hedeflediği “Sıfır karbon” girişimini de destekliyor. Paris’te yer alan Atos genel merkezine yerleştirilen güneş pilli paneller ile çalışan araçlar, Atos’un çevreci vizyonunun da en önemli adımlarından biri.

Atos’un iş ile özel hayat arasındaki dengeyi en doğru şekilde sağlamayı hedefleyen Wellbeing@Work stratejisinin de bir parçası olan MyCar, Atos ve Bolloré arasındaki uluslararası ortaklığın ilk adımı.

Projenin Atos’un dünya çapındaki diğer ofisleri de kapsayacak şekilde genişletilmesi hedefleniyor. Gelecek dönemde, MyCar konseptinin Atos’un AOS Studley işbirliğiyle hazırladığı ve müşterilerine sunduğu Smart Campus projesine de entegre edilmesi planlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder