Görme engelliler için Android telefon


Dış dünya ile iletişim halinde olmak için en mühim araçlardan olan mobil cihazlar, artık yavaş yavaş görme zorluğu çeken ve engelli kullanıcılar için de olmazsa olmaza dönüşüyor


Görme engelli kullanıcılar artık akıllı telefonların nimetlerinden faydalanabilecek. Odin Mobile geçtiğimiz Çarşamba görme sıkıntısı çekenler için özel bir telefonu tanıttı. Şimdiye dek çıkan neredeyse tüm benzeri ürünlerde bu tip destekler olsa da, Odin Mobile'ın üç ayrı handset olarak çıkardığı cihazlar çok daha kullanışlı ve farklı özelliklere sahip.

Huawei Vision, Qualcomm'un desteklediği Project Ray teknolojisini sunan Android destekli bir cihaz ve sadece kör kullanıcıları hedef alıyor. Akıllı telefonun sahipleri ses komutları ve sesli yanıtlar sayesinde kolayca ihtiyaçlarını giderebiliyor. Vision, sesli arama, mesajlaşma, GPS navigasyon ve tam 10 bin audio book'a (sesli kitap) destek veriyor. Ürünün fiyatı ise 300 dolar.

Diğer iki telefon olan Emporia Essence (49.99 dolar) ve Emporia Click (73 dolar) ise daha çok görüş gücü problemli olanlar için tasarlanmış. Arama ve hızlı aramanın yanı sıra yüksek kontrastlı ekran ve büyük rakamlara sahip. Bu üç akıllı telefon için tam müşteri desteği önümüzdeki Temmuz ayında aktif olacakken, Huawei Vision'ı 6 Temmuz'da Amazon'dan ve 15 Temmuzda Odin Mobile'dan satın alabileceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder