Eylemcilerin İnterneti Kesildi mi?

Gezi Parkı Eylemi'ne katılanlar tarafından sosyal medyada paylaşılan TTNET'in sosyal ağlara girişi engellediğine dair resmi cevaba ulaştık. İşte, o açıklama!


Son birkaç gündür internet kullanıcılarının bir numaralı gündemi olan ve sosyal medyada en çok bahsedilen konular arasında başı çeken Gezi Parkı Eylemi'nde, katılımcıların internete ulaşamaması ve internet servis sağlayıcılarının sosyal ağlara erişiminin kısıtlandığı söylemleri, firmaları da harekete geçirdi.

Türkiye'de en fazla aboneye sahip olan internet servis sağlayıcısı TTNET'in resmi açıklamasında "TTNET'in sosyal ağlara erişimi engellendiği iddiası, gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

BTK da benzer açıklama yaptı

TTNET'ten hemen önce açıklama yapan BTK, Twitter ve Facebook başta olmak üzere sosyal medyaya herhangi bir müdahalenin olmadığını duyurdu.

Teknik açıdan sorunu analiz eden kurum yöneticileri, söz konusu sitelere tahmin edilenden daha fazla talep olduğu için bölgesel sorunlar yaşanabileceğini, belirttiler.

Uzmanlar, futbol maçlarında veya konserlerde yaşanan iletişim sorununun bir benzerinin Gezi Parkı Eylemi'nde de meydana geldiğini açıkladı.

Beklenenden çok yüksek internet talebine yanıt veremeyen altyapının güçlendirilmesi veya ilerleyen saatlerde taleplerin azalması durumunda, erişim hızı sorunu da ortadan kalkmış olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder