Yeni Macbook'lar Nasıl Olacak?


10 Haziran'da başlayacak Apple Geliştiriciler Konferansı'na sayılı günler kala yeni tahminler gelmeye devam ediyor. Yenilenecek Macbook serisi ile ilgili son iddialar haberimizde.



İsabetli Apple tahminleri ile ünlü KGI Securities şirketi analisti Ming-Chi Kuo, Apple'ın 10 Haziran'da başlayacak Evrensel Geliştiriciler Konferansı'nın (WWDC) açılış etkinliğinde tanıtılacak yeni Macbook serisi hakkında bazı tahminlerde bulundu.

Daha önceki iddiaların bazılarını tekrarlayan tahminler yeni birkaç ipucu daha içeriyor.

Haswell tabanlı işlemciler

Kuo'nun tahminleri, daha önce birçok iddiada dile getirildiği gibi yeni Macbook Pro ve Macbook Air serisinde Intel'in 4. nesil Haswell işlemcilerinin yer alacağı yönünde. Yeni nesil işlemcilerin kullanımı performans artışının yanısıra, zaten pili tasarruflu kullanan Macbook'larda uzun süreli pil ömrü artışı sunacak. Bunun yanısıra, yeni nesil grafik çiplerine geçiş ile belli ölçüde grafik performansı artışı sağlanacak.

Ivy Birde Macbook Pro

Analist Chi Kuo'nun dikkat çekici tahmini, retina ekran olmayan Macbook Pro'nun 3. nesil Intel işlemciler ile yola devam edeceği şeklinde. Geçtiğimiz hafta ABD'de öğrencilere özel fiyatı 999 Dolar'a düşürülen retina ekransız Macbook Pro hali hazırda 1199 Dolar fiyat etketiyle satılıyor. Güncelleme sonrasıı Ivy Bridge işlemcilerle devam edilirse, Macbook Pro Apple'ın giriş seviyesi uygun fiyatlı çözümü olabilir.

macbook_air_macbook_pro1370184699

Daha İnce Retina Macbook Pro

Optik sürücü barındırmaya tasarımı ile incelen retina ekranlı Macbook Pro'nun daha da inceleceği analist Ming-Chi Kuo'nun tahminleri arasında. İncelen ve hafifleyen yeni kasanın taşınabilirliği artıracağı belirtiliyor.

Full HD Kamera

Facetime ve diğer görüntülü görüşmeler için Facetime HD olarak güncellenen ön kameranın, yeni nesil Macbook Pro'da Full HD olarak yenilenmesi bekleniyor. Retina ekranın yüksek çözünürlüğünde kaliteli bir görüntüye ulaşmak için 720p çözünürlüğündeki mevcut kamera yetersiz kalabiliyor.

Macbook Air'a Çift Mikrofon

Voip hizmetlerinde daha kaliteli ses sağlamak amaçlı retina ekranlı Macbook Pro'da yer alan çift mikrofon sisteminin bu güncellemede Macbook Air'a gelmesi bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder