Xbox One ve PS4’ün fiyatları belli oluyor

İki büyük oyun konsolu için gelen analist tahminleri, iki dev markanın fiyatlar için daha temkinli olduğunu işaret ediyor


Burçin Aygün

Tam bir hafta sonra Sony'nin PlayStation 4'ü ve Microsoft'un Xbox One'ı karşı karşıya gelecek, E3 oyun fuarına damgasını gerçek anlamda verecek. Her iki oyun konsolu için de çok ciddi açıklamaların yapılması beklenen etkinlikte, PlayStation 4'ün fiziksel halini ilk kez görecekken, bir yandan her iki cihazın resmi satış fiyatlarını da öğreneceğimizi düşünüyoruz. Ünlü analistlerden Michael Pachter'ın söylediğine göre yeni konsollar beklenenden daha ucuza satışa çıkabilir.

xonef

Pachter, PS4'ün toplamda 275 dolara mal edildiğini, Xbox One'ın adet başına 325 dolara üretildiğini söylüyor. Buna göre PlayStation 4 piyasaya 349 Amerikan dolarına satışa çıkacak. Microsoft'un Xbox One'ın piyasadaki fiyatı ise üretim maliyetine oranlanarak 399 dolara alıcısını arayacakmış. Bu tahmini fiyatlar önceki konsollara göre daha uygun gözükmekle beraber, ülkemizde nasıl bir uygulamayla karşılaşacak, bilinmiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder