Windows 8.1 beraberinde neler getirecek?

Microsoft, kullanıcılardan gelen geri bildirimler, teknolojik gelişim ve endüstrinin ihtiyaçları dikkate alınarak Windows 8’in üzerine daha da zenginleştirilen Windows 8.1’in beraberinde getireceği yeniliklerin detaylarını paylaştı.


Microsoft, 2013 yılının ilerleyen zamanlarında tüm Windows 8 kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulacak Windows 8.1 güncellemesiyle gelecek bazı yeniliklerin detaylarını paylaştı. Microsoft'un Windows 8 kullanıcılarının isteklerini ve kullanım alışkanlıklarını dikkate almanın yanı sıra endüstrinin ihtiyaçlarını da dikkate alarak geliştirdiği bu Windows güncellemesi kullanımdan arayüze, uygulama çeşitliliğinden güvenliğe kadar çok sayıda yenilik içeriyor.

Windows 8.1 ile gelen yenilikler arasında daha büyük uygulama simgelerine izin veren ve kilit ekranını dijital fotoğraf çerçevesine dönüştürebilen kişiselleştirme seçenekleri, bulut hizmetleriyle daha güçlü birliktelik, Internet Explorer 11 ile internet deneyiminin iyileştirmesi, artırılmış güvenlik, gelişmiş sistem ayarları ve yeni gelecek Başlangıç Kısayolu gibi özellikler yer alıyor. Ayrıca Windows 8.1 ile gelen gelişmiş arama seçenekleri, uygulamaları keşfini kolaylaştıran yeni Windows Mağazası tasarımı ve işletim sistemi içinde önyüklü gelen uygulamalara dair zenginleştirilmiş yetenekler dikkat çekiyor.

Cesur bir vizyonu ileri taşımaya geliyor

Microsoft Türkiye Windows Pazarlama Grup Müdürü Onur Altıntaş, Windows 8.1 ile ilgili olarak şunları söyledi: "PC endüstrisi mobilite kavramı etrafında bir dönüşüm geçiriyor. Yalnızca çalışma alışkanlıkları ve beklentiler değil, cihazlar da değişiyor. Windows 8'i böyle bir dünyaya uyum sağlamak için cesur bir adım olarak tasarladık. Amacımız sadece piyasadaki mevcut cihazlara uyum sağlamak değil, PC endüstrisinin önünde yeni bir yol açarak tasarımıyla, kullanımıyla bu endüstriyi şekillendirecek yeni bir dünya sunmaktı. Windows 8.1'in sunduğu yeni yetenekler ve gelişmiş özelliklerle, bu vizyonu bir adım daha ileri taşıdığımızı hepbirlikte göreceğiz."

Windows 8.1'in önizleme sürümü 26 Haziran'da çıkacak. Son sürüm isebu yılın ilerleyen döneminde tüm Windows 8 kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder