Videonuzu herkes görmesin!

Paylaştığınız videoların sadece belirli kişiler tarafından görünmesi için ne yapmalısınız?
Facebook, YouTube ve Vimeo gibi sosyal paylaşım ağlarına yüklediğiniz videolarınızın sadece aileniz ve arkadaşlarınız tarafından görüntülenmesini mi istiyorsunuz? Hem bu dev soysal ağların paylaşım imkanlarından faydalanıp hem de kişisel gizliliğinizi korumanın yolları var.

YouTube üzerinden video yükledikten sonra "Video Yöneticisi" tuşuna tıklayın. Açılan pencerede ayarlarını değiştirmek istediğiniz videoyu seçtikten sonra "düzenle" düğmesine tıklayın. Burada karşınıza, "Gizlilik ayarları" adında, üç farklı gizlilik düzeyi sunan bir menü çıkacak. Varsayılan ayarları kullanırsanız isteyen herkes videonuza erişebilir. İsterseniz videonuzun hiçbir yerde listelenmemesini, Google aramalarında dahi görünmemesini sağlayabilirsiniz. Bu ayarı tercih ederseniz videonuzu sadece doğrudan URL bilgisine sahip olan kişiler izleyebilir. Ancak eğer videoyu sadece sizin belirlediğiniz kişilerin izlemesini istiyorsanız, en yüksek gizlilik ayarını seçmelisiniz. Bu durumda videoyu sadece doğrudan sizden davetiye alan kişiler izleyebilir. YouTube video başına bu şekilde dağıtabileceğiniz 50 davetiye veriyor.

Facebook, kullanıcılarına pek fazla gizlilik seçeneği sunmuyor. Ama yine de yapabileceğiniz bir şey var: Siteye video yüklediğinizde otomatik olarak herkesin erişimine açık oluyor. Yükleme işlemini tamamlamadan öne daha uygun bir gizlilik ayarı seçtiğinizden emin olun.

Vimeo'ya video yükledikten sonra "Privacy" sekmesini açın. Burada videonuzu sadece sizin belirleyeceğiniz şifreye sahip olan kişilerin izleyebilmesini sağlayabilirsiniz. Daha sonra tek yapmanız gereken, video URL bağlantısını ve şifreyi, videoyu izlemesini istediğiniz kişilere göndermek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder