Samsung Kontak Lens Bilgisayar Geliştiriyor

Google'ın geliştiricilere dağıttığı Google Glass'ın hayatımıza yepyeni bir soluk getireceği ürüne dair yasakların ve görüşmelerin şimdiden başlaması ile kendini belli etmiş oldu.


Henüz herkes için satışa sunulmamış olsa da bunun 2014 içerisinde gerçekleşmesi bekleniyor ancak cihazın daha piyasaya sürülmeden rakipleri de geliştirilmeye başlandı.
640x360xsamsung-kontak-lens-bilgisayar-gelistiriyor-manset_640x360.jpg.pagespeed.ic.EX5bbvTjfe
İki araştırma organizasyonunun yanında Samsung'un da akıllı kontak lensler geliştirilmesini sağlamak için yeni bir nano materyal geliştirilmesi için düğmeye bastığı belirtiliyor. Ulsan Ulusal Enstitüsü proje lideri kimya mühendisi Jang-Ung Park'ın yaptığı açıklamalara göre hedef Google Glass'ın yapabildiği her şeyi yapabilen kontak lenslerin üretilmesi olacak.

Takım şimdiden ışık emici diyotları yumuşak lenslerin içerisine entegre edebilmiş durumda ve bu lensler gözleri insan gözüne çok benzeyen tavşanlar üzerinde denenmiş. Herhangi bir reaksiyona neden olmayan lenslerin içeriğinde grafin ve gümüş nanoware malzemeler bulunuyor.

Elbette henüz yolun çok başında olan bu teknolojinin halka inecek düzeye gelmesi oldukça vakit alacaktır. Zira henüz lenslerin her birine ancak tek piksel yerleştirilebilmiş halde. Ancak Google'ın karşısına çıkmaya hazırlanan ürün geliştiricilerin azimli çalışmalarının meyveleri önümüzdeki on yıl içerisinde alınacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder