Samsung Galaxy S5'ten beklenenler, söylenti özellikler

Samsung Galaxy S4 satışa sunuldu ve satışları kısa sürede 10 milyonu geçti. Analistlerin tahminleri, bu yılın sonuna kadar S4'ün 80 milyon satabileceği yönünde. Bu gerçek olur mu bilinmez, ama Samsung'un şu an S4'ten iyi kar ettiği bir gerçek. Tabii S4 çıktı, ama haliyle son amiral gemisi değil. Daha şimdiden Galaxy S5 için söylenti, istek ve tahmin boyutunda detaylar gelmeye başladı bile. Biz de öne çıkanları bir araya toplayalım ve size sunalım istedik. Bakalım gün geldiğinde ve Galaxy S5 duyurulduğunda, bu söylentilerden kaçı doğru çıkacak...

samsunggalaxysiv_d

Önce, cihazda olması istenenlerden kısaca söz edelim.


Galaxy S5'te radikal iki değişiklik isteniyor öncelikle. Bunlardan ilki, tasarımın değiştirilmesi. Çünkü son yıllarda çıkan Galaxy telefonların tasarımları hemen hemen aynı. İkincisi de plastik malzeme kullanımının kaldırılması. Bu, Samsung'un üretim maliyetlerini düşürse ve üretimi kolaylaştırsa da birçok kişinin gözünde "ucuzluk" anlamı taşıyor.


uiyu_d

Galaxy S5'te kullanılan bataryanın çıkarılabilir ve S4'ten daha iyi olması bekleniyor. Ancak bir farkla. Genellikle her yeni üst düzey modelde biraz daha iyi batarya olur zaten. Ama özellikler arttığı için o bataryanın seviyesi artsa bile ekstra bir pil ömrü sunmuyor kolay kolay. İşte bu sefer istenen, bataryanın tek şarjda daha fazla


dayanması.


batarya_d













Esnek ekran özelliği de Galaxy S5 için istenenlerden. Samsung ve LG gibi firmaların esnek ekran teknolojisi üzerine çalışmaları var ancak bu yılın sonuna doğru belki tanıtım olarak ilk örnekleri görebiliriz. S5'in önümüzdeki yıl çıkacağı tahmininde bulunursak, Galaxy S5 için esnek ekran hayal değil.


Mikrofon kalitesi ve FM radyo özelliğine gelelim şimdi de. Önceki Galaxy telefonlarda ses kayıt kalitesi pek de iyi değildi. Galaxy S4 ile gelişmeler ve ancak S5 ile çok daha iyisi yapılabilir. Bir konserde video çekiyorsanız, o videonun seslerinin de iyi kaydedilmesini istersiniz sonuçta. Ayrıca, Galaxy S4'e "pek tercih edilmiyor" denilerek yer verilmeyen FM radyo özelliği yüzünden birçok kullanıcıdan tepkiler gelmişti. Galaxy S5'te bunun da geri gelmesi isteniyor.


ewrwe_d




Şimdi de gelelim söylenti detaylara. Zaten istenen özellikler ile söylenti detaylar arasında aynı şeyler de var.

Söylentiler, Galaxy S5'te esnek ekran teknolojisinin kullanılacağını ve cihazın tasarımında değişiklikler olacağını belirtiyor. Ekranın da en az 5 inç olacağından söz edilmiş.

Bir diğer söylenti ise, Samsung'un esnek Amoled ekran teknolojisinden vazgeçip, katlanabilir ekran teknolojisini kullanabileceği yönünde. Hazırlanan konsept telefonun 7.5mm inceliğinde olduğu ve katlandığında iki katı kalınlığa ulaşacağı bildirilmiş.

samsunggalaxys4_d

Biliyorsunuz, Samsung'un yeni duyurulan ürünlerinden biri de Galaxy S4 Active ve bu telefon, suya ve toza karşı dayanıklı olmasıyla ön plana çıkıyor. Kendi adına bir başlangıç yapacak olan firmanın, su ve toza karşı dayanıklı ürün politikasını devam ettirmesi, S5'te de daha gelişmişini kullanması bekleniyor.


Bu arada Samsung, Galaxy serisinde Wolfson'un ses çiplerini kullanıyor. Bu firmanın bir de yeni modeli var; WM5110. Firmanın yeni ürünü olan Wolfson WM5110'un ayrıca CD kalitesinden bile iyi ses kalitesine sahip olduğu bildiriliyor ve sıradaki amiral gemisinde kullanılma ihtimalinin yüksek olduğuna dikkat çekiliyor.



s534_d

Peki ne zaman çıkar Galaxy S5?


Önceki modellere bir bakalım isterseniz...


Galaxy S - Haziran 2010
Galaxy S2 - Mayıs 2011
Galaxy S3 - Mayıs 2012
Galaxy S4 - Nisan 2013


Buradan yola çıkacak olursak, Galaxy S5'in 2014'ün ilk çeyreğinde, ilkbahar döneminde satışa sunulması büyük ihtimal.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder