PS4, devamlı online bağlantı istemeyecek, 2. el oyun çalıştıracak

Geçtiğimiz Şubat ayında resmen duyurulan, ancak henüz kendisi görünmeyen Playstation 4, planlarda aksilik olmazsa yıl sonuna doğru satışa sunulacak. Şimdilik sadece Dualshock 4 kontrolörü görünen cihazın, birkaç gün sonra başlayacak olan E3 2013 fuarında ilk kez görücüye çıkması bekleniyor.

Peki bu cihaz, her zaman online bağlantı isteyecek mi ve ikinci el oyunları çalıştıracak mı? Bu iki soru, oyun ve teknolojiseverlerin en çok merak ettiği sorular aslında ve geçtiğimiz Şubat ayında Sony Worldwide Başkanı Shuhei Yoshida'dan da açıklama gelmişti. Açıklamasında, Sony'nin PS4'te devamlı online bağlantı zorunluluğu istemeyeceği ve ikinci el oyun kullanımına da bir engelin bulunmayacağı söyleniyordu.

Kısa bir süre önce Kotaku, bu konuları tekrar gündeme getirdi ve Yoshida'dan bir onay daha aldı. Son duruma göre de bir değişiklik yok; ikinci el oyun oynayabilecek, devamlı internete bağlı kalmak zorunda olmayacaksınız. Ancak Yoshida, bu konuda diğer yapımcıları da göz ardı etmiyor. Sony dışındaki oyun yapımcılarının DRM sistemleri ve online bağlantı üzerine tercihleri olabilir. Bu da haliyle Sony dışında gelişen bir durum.

Önümüzdeki günlerde her şeyin netleşmesi ve daha fazla bilginin gelmesi bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder