Mars'da gerçek bir canlıya rastlandığı dedikodusu yayılıyor

marsf

Başka dünyalarda hayat var mı, sorusu akılları meşgul ede dursun, Marst'da yaşam olduğunu iddia edenler çeşitli kanıtlarla birlikte geliyor



Geçtiğimiz yıl NASA tarafından Mars gezegenine yollanan Curiosity adlı uzay aracı, gezegen üzerinde araştırmalarına başlamış, farklı taş ve benzeri örnekleri toplarken, bir yandan da çok sayıda görseli dünyaya ulaştırmıştı. Bugünse UFO Sightings Daily adlı yayın, geçtiğimiz Eylül ayında çekilen bir fotoğrafta gerçek bir canlıya, bir fare ya da sincaba rastladıklarını açıkladılar. Bu her ne kadar imkansız olsa da, dedikodu kısa sürede tüm dünyaya yayıldı.

Fox News, Discovery News gibi büyük yayın organlarında bile kendine yer bulan "gelişme" bazı kesimlerce hiç gerçekçi bulunmadı. UFO Sightings Daily bu canlının Mars'ta yaşamasa bile, NASA tarafından bir test için bilinçli olarak oraya bırakılduğını dile getirdi. Bu durumun gizlenmesine gerekçe olarak da PETA gibi kuruluşların başlatacağı kampanyalar işaret edildi. Bu sincap için Twitter'da @RealMarsRat adında bir hesap dahi açılırken, 700'ü aşkın kullanıcı bu hesabı takibe başladı.

Durumun ise her insanda görülen ve bir objeyi canlı bir varlığa benzetme, algılama sendromu olarak bilinen Pareidolia'dan başka bir şey olmadığı, o sözde canlının sadece bir taş parçasından ibaret olduğu söyleniyor.

Peki ya sizce başka gezegenlerde yaşam var mıdır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder