iOS 7'nin İkonları Kare Olabilir


WWDC 13'te tanıtılacak olan iOS 7'nin tasarımı için her gün ortaya farklı bir iddia atılıyor. Şimdi de ikonların kare şeklinde olacağı iddia ediliyor.



Birçok Apple kullanıcısının merakla beklediği iOS 7, 10 Haziran’da başlayacak olan WWDC 13 etkinliğinde gün yüzüne çıkacak. Bu etkinliğin başlamasına çok kısa bir süre kala, yeni iOS sürümü için ortaya atılan iddialar artmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde iOS 7'ye ait olduğu düşünülen ekran görüntüsü sızdırılmış ve bu haberi sizlerle paylaşmıştık.

Bugün ise iOS 7'nin uygulama ikonları hakkında ortaya yeni bir iddia daha atıldı. iOS uygulama yapımcısı "Appnext" tarafından aktarılan bilgilere göre; Apple'ın geliştiricilere sunduğu uygulama yükleme panelinde, uygulamaların ikonları kare şeklinde olduğu görünüyor.

icons-1306041370387694

Önceki iOS sürümlerinden alışkın olduğumuz uygulama ikonlarının köşeleri yuvarlak yapısından çıkıp, daha düz kare bir şekilde tasarlanmış. Ancak daha önce sızdırılan iOS 7 ekran görüntülerine bakacak olursak, uygulama ikonlarının yuvarlak yapısı korunarak sadece simgelerinde bir değişiklik yapıldığı görünüyordu.

iOS 7'nin ikonları için ortaya atılan iddialar birbirleriyle çelişiyor. Jony Ive tarafından tasarlanacak olan iOS 7 hakkında daha sağlıklı bilgiler almak için WWDC konferansını beklemek doğru bir seçim olacak.

Bu konferansı iPhone veya iPad'lerinizden takip etmek için; App Store'da ücretsiz olarak sunulan WWDC uygulamasını buradan indirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder