İnternetimiz gerçekten engellendi mi?

Geçtiğimiz gün ülkemizdeki internette gözle görülür bir yavaşlama söz konusuydu. Herkes bunun bilinçli olarak yapıldığını düşünüyordu. Peki gerçekten öyle mi oldu?


Bildiğiniz üzere son birkaç gündür ülkemizdeki bir numaralı gündem maddesi Gezi Parkı Eylemi. Şu sıralar biraz azalan tansiyon geçtiğimiz iki günde en üst seviyeye ulaşmıştı. Bu eylem sırasında internet ortamında gördüklerini fotoğraflayan eylemciler bu görüntüleri sosyal medyada paylaşıyor ve gerçekten bu fotoğraflar çok hızlı bir şekilde yayılıyordu.

Bunların üzerine geçtiğimiz gün internetteki problem ve çoğu eylemcinin sosyal ağlara bağlanamadığını ve bir engelleme söz konusu olduğunu iddia etmesinin ardından yetkili firmalardan konu ile ilgili açıklama geldi. Ülkemizde en fazla aboneye sahip olan internet sağlayıcısı TTNET yapmış olduğu açıklamada, böyle bir engellemenin gerçeği yansıtmadığını dile getirerek bu iddiaları kesin bir dille yalanladı.

Öte yandan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, Twitter ve Facebook'a erişimin engellendiği yönündeki iddialara yönelik soruları yanıtladı.

Acarer yapmış olduğu açıklamada, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının Twitter veya Facebook'a yönelik herhangi bir müdahalesinin bulunmadığını, bu sitelerdeki yavaşlamanın aşırı yoğunluktan kaynaklanmış olabileceğini söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder