Hyundai, Mobil Erişim Sistemini Tanıttı


Hyundai, araç içi mobil iletişim sistemini tanıttı. LG Electronics ile yapılan işbirliği sonucunda bu sistem ilk olarak üç kapılı İ30 modelinde kullanılıyor.



Cenevre Otomobil Fuarı’nda modernotomobillerinin yanı sıra teknolojik projeleriyle de dikkat çeken Hyundai, son olarak üst düzey araç içi mobil erişim sistemini tanıttı.

LG Electronics ile yapılan işbirliğiyle Hyundai, bu sistemi ilk olarak üç kapılı i30 modelinde kullanıyor. Akıllı cep telefonlarıyla multimedya üniteyi eşleştiren bu üstün erişim sistemiyle beraber aracın kapıları bile anahtar kullanmadan akıllı telefon vasıtasıyla uzaktan açılıp kapatılabiliyor.

Otomatik olarak kaydedilen akıllı telefon, sistem tarafından sürekli olarak tanınıyor ve aynı zamanda radyo istasyonları, navigasyon ayarları ve diğer özelliklere hızlı bir şekilde erişim sağlanmış oluyor.

21362500142

Akıllı telefonu kullanarak aracın ayarlarına doğrudan ulaşılırken, kokpitin tam ortasındaki alana yerleştirilen telefon bu sayede kablosuz olarak şarj edilebiliyor.

Bu projede sürücü, yüksek çözünürlüklü 7 inçlik dokunmatik ekranı ve MirrorLink’i kullanarak dünyada ilk kez kablosuz olarak akıllı telefonun içeriğine de ulaşmış oluyor.

Sürücü ya da yolcu, mobil telefonların navigasyon özelliğini de kullanabiliyor ve ayrıca e-posta kutusuna, kişisel videolara ve internet kullanılarak tüm multimedya kaynaklarına anında erişebiliyor.

Hyundai’nin bu teknolojisi sayesinde araç sahipleri araçlarını kilitleyip kilitlemediklerine bakabiliyor, hatta farların açık olup olmadığını kontrol edebiliyor. Araç sahipleri isterse arka görüş kamerasının görüntüsünü telefondaki uygulamaya aktarabiliyor. Bu da dünyada ilk kez yine Hyundai tarafından kullanılan bir özellik olarak öne çıkıyor.

Bu sistem sadece multimedya donanımı olarak değil, ayrıca kullanıcıların yolculukları boyunca ne kadar yakıt tükettiklerini, hangi rotaları izlediğini ve yakıt-yağ seviyelerini de kaydederek  bir rehber görevi üstlenmiş oluyor.

Önceki yolculuğun yakıt tüketimi ve yolculuk sürelerini cep telefonundan takip edebilen kullanıcılar bir sonraki yolculuk için farklı bir yol izlemesine de olanak sağlamış oluyor.

Bu uygulamanın bir başka ayrıcalığı da kullanıcılara sunduğu lastik basınçları ve kabin sıcaklığını uzaktan izleme özelliği. Google Maps kullanarak bu özellikleri sunan sistem sayesinde maksimum konfor elde ediliyor.

Hyundai’nin bu yeni mobil erişim sisteminin yakın zamanda diğer tüm modellere de entegre edilmesi planlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder