Gücün Bu Kutudan Çıktığına İnanmak Zor!


Dell, PC'lerin gücünden daha fazlasını isteyenler için hazırladığı yeni iş istasyonlarıyla yanıt veriyor. Boyutu küçülen, performansı artan yeni teknolojilere yakından bakıyoruz.




Zamandan kazanmak, daha hızlı hareket edebilmek ve verimi yükseltmek isteyen profesyoneller, masaüstü bilgisayarlar yerine iş istasyonlarına yönelmeliler.

Zamanında fiyatları çok daha yüksek olan, gürültülü çalışan ve yoğun enerji tüketimleri nedeni ile tepki toplayan iş istasyonları, gömlek değiştirmiş durumda.

Dell'in Londra'da gerçekleştirilen ve yeni iş istasyonlarının tanıtıldığı etkinlikte basın mensuplarına gösterilen ürünler, eskiye dair bildiklerimizi unutturacak cinsten teknolojilere sahip.

Giriş seviyesinde dünyanın en küçük iş istasyonu

Bunlar arasında özellikle daha az yer kaplamasına rağmen sunduğu performansı ile dikkatleri üzerine çeken Dell Precision T1700 var. Evlerimizde kullandığımız PC kasalarından bile daha küçük boyutlara sahip olan cihazın bir iş istasyonu olduğuna inanmak, gerçekten çok güç. Firmanın verdiği bilgilere göre bu model, kendi alanındaki en yakın rakibinden bile %30 daha az yer kaplıyor.

prt1700sff1370250813

Bu ürünü kullanacak meslek grupları arasında mühendisler, mimarlar ve finans uzmanları bulunuyor.

Grafik üniteleri için 150W güç desteği sunan Dell Precision T1700 serisi, Intel'in 4. nesil Xeon işlemcilerinden E3-1200 v3'ü barındırıyor.yeni nesil Intel işlemcilerle beraber, AMD ve NIVIDA'nın sunduğu yeni nesil grafik ünitelerini de birleştirmeyi başarmış durumda.

Dell Precision Performance Optimizer teknolojisi sayesinde, 2 boyutlu veya 3 boyutlu uygulamalarda en iyi performansı yakalayabilmeniz için donanımın yetenekleri de ihtiyaçlarınıza göre ayarlanabiliyor.

Yeni duyurulan bu iş istasyonunun en önemli özelliklerinden biri de Independent Software Vendor (ISV) sertifikasına sahip olması. Bu sayede Dell, küçük boyutlara sahip olan bu ürünle her zaman çalışır durumda olmanın yanı sıra verimliliği de garanti altına almış durumda.

ISV sertifikasıyla beraber bu garantiye uyum sağlayan uygulamalar arasında AutoCAD,SolidWorks ve Creo gibi yazılımlar mevcut. USB 3.0 ve 3. nesil PCIx x16 desteği sunan cihazların fiyatının bu hafta netleşmesi bekleniyor.

Dell Precision T1700 Mini Tower (MT) ve Dell Precision T1700 Small Form Factor (SFF) için tavsiye edilen işletim sistemi Windows 8 Pro (64-Bit) olmasına rağmen, Windows 7, Red-Hat Enterprise Linux ve Ubuntu 12.04 (Çin için geçerli) desteği de geliyor.

Güçlü ve yenilikçi iş istasyonu


Duyurulan bir diğer seri de Dell Precision R7610. Veri merkezlerinde kullanmak için tasarlanan yeni iş istasyonunun önceki modellerine göre en önemli farkları arasında artırılmış performans, zenginleştirilmiş uzaktan yönetim, yeni sanallaştırma yetenekleri bulunuyor.

prr7610_1370250879

Intel'in yeni nesil Xeon işlemci ailesinden E5-2600'ü kullanan ürünün performansını maksimum seviyeye çıkartabilecek NVIDIA Quadro K2000, NVIDIA Quadro K4000,ve AMD FirePro W5000 profesyonel ekran kartlarından birini kullanma imkanının yanı sıra, NVIDIA K5000 gibi çözümlerini çoklu kullanmak da mümkün.

Dell Precision R7610 rack iş istasyonu, Avrupa'da 2.179 Dolar'dan başlayan fiyatlarla satılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder