Google Glass'a yüz tanıma uygulaması şimdilik yok

Google yaptığı açıklamayla birlikte Google Glass'a gerekli güvenlik sağlanmadan bir süre boyunca surat tanıma uygulaması gelmeyeceği ortaya çıktı.


Google geçtiğimiz Cuma resmi blog'unda yayımladığı bir açıklama ile Google Glass adına mühim bir detayı ortaya çıkardı. Google'ın dediğine göre, Google Glass kullanılabilir hale geldiğinde bir süre boyunca "surat tanıma" uygulamalarına kapalı olacak. Bunun en büyük sebebinin kişisel güvenlik olduğunu belirten şirket, durumun sadece "şimdilik" geçerli olduğunu da dile getiriyor.

Google Glass'ın gündeme düştüğünden beri akıllara gelen sorulardan "yüz ile kimlik tanımlama" bu şekilde yanıtını almış oldu. Bu teknolojinin olumsuz etkilerinin de olabileceğini söyleyen çevrelere yanıt veren marka, güvenlik sağlanmadıkça bunun söz konusu olmadığının, altını çiziyor. Ürünlerine şimdiye dek güçlü bir güvenlik desteği olmadığı sürece surat tanımlama uygulaması eklemediklerini söyleyen Google, önemli olanın şahsi güvenlik olduğunu bir kez daha belirtiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder