Başbakanlık'ın internet sitesi hack'lendi

Küresel hacker grubu Anonymous, Suriye Elektronik Ordusu desteğiyle, #OpTurkey kapsamında Başbakanlık'ın internet sitesini çökerttiğini duyurdu. basbakanlik.gov.tr adresine kısa süreli erişim sağlanamıyor.

Ehackingnews'ün haberinde siteyi hack'leyen ve Twitter'daki @AnonsTurkey kullanıcı adıyla bilinen Anonymous grubunun Başbakanlık server'larından veri çaldığı da belirtildi. Ayrınca Anonymous'çuların konuyla ilgili bir açıklama yaptığı da ifade ediliyor. Ancak açıklamanın bulunduğu dosya paylaşım sitesine Türkiye'den erişilemiyor.

Ehackingnews'ün aktardığına göre açıklamada şu ifadeler yer alıyor:

"Türk Gezi Direnişi, yakın tarikteki en soylu sosyal ayaklanmalardan biridir. Uzun zamandır çok güçlü bir rejim tarafından ezilen Türk halkı, kadınlar, çocuklar, gençler ve yaşlılar artık uyandı. Korku taraf değiştirdi: Türk halkı korkmuyor, baskıcılar korkuyor. Türk halkı özgür insanlar olarak potansiyellerini gerçekleştiriyor ve daha önce görmediğimiz bir ruh iyileşmesi yaşanıyor."

Anonymous, e-posta adreslerini, şifreleri ve telefon numaralarını ele geçirdiğini duyurdu ancak herhangi bir veri paylaşmadı. Suriye Elektronik Ordusu ise 60 e-posta adresi ve şifresini kamuoyuna açıkladı. Hacker'ların kys.rshm.gov.tr ve gatab.gov.tr gibi siteleri de hack'ledikleri belirtildi.

1 yorum:

  1. ralph lauren soldes...

    I obtained caught up in Agent Xa??s charisma as wella??she was a mix of Salma Hayek and sympathetic grifter....

    YanıtlaSil