Apple'dan Pozitif Ayrımcılık


Apple, "Kızlar için Uygulama Kampı" olarak tanımlanan yeni bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyor. Peki, bu kampta nelere olacak? Ayrıntılar haberimizde.



'App Camp for Girls' yani 'Kızlar için Uygulama Kampı' olarak tanımlanan yeni bir proje, Apple tarafından hayata geçirilecek. Yazılım geliştiricileri arasındaki cinsiyet dengesizliğinin giderilmesini amaçlayan bu proje, bayanlara uygulama yazma, kodlama ve iOS cihazlar için bu uygulamaları yayınlama alanlarında destek sağlayacak.

Şu an Indiegogo firması aracılığı ile kendisine sponsor arayan proje, bu yaz 50.000 dolarlık bütçeye ulaşmayı hedefliyor.

Proje fikrinin Apple WWDC'de aklına geldiğini söyleyen ve projenin kurucusu olan Jane MacDonald, 1000'den fazla geliştiricinin katıldığı konferansta sadece birkaç bayan geliştiricinin bulunduğunu ve bayan geliştiricilerin sayısının artmasını istediğini belirtti.

screen-shot-2013-06-05-at-1223191370500627

Projenin hayata geçirildiğinde nasıl bir yol izleyeceği ise çoktan ayarlanmış durumda. 42 gün sürecek olan projede ilk hafta bir toplantı yapılacak ve bu toplantıda herhangi bir uygulama yaratmak için beyin fırtınası yapılacak. Ayrıca ortaya çıkacak olan uygulamanın, pazarlanmasıyla ilgili konular da konuşulacak.

Bayanlar, yapmayı düşündükleri uygulamayı gerçekleştirmek için baştan sona eğitim alacaklar. Projedeki takım liderleri hali hazırdaki uygulamaların nasıl yapıldığını bayan geliştiricilere anlatacak ve uygulamaların xCode'da nasıl yaratıldıklarını öğretecek.

Bayan geliştiriciler Xcode'u kullanma şansına sahip olacaklar ve uygulamalarının içeriğini nasıl düzenleyeceklerinin eğitimini alacaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder