Apple, Bir Zafer Daha Kazandı


Amerika'da yapılan araştırmalara göre, akıllı telefon kullanıcılarının büyük bir bölümünün iPhone'u tercih ettiği ortaya çıktı. Ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz.



Amerika'nın analist firması olan 'comScore' tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Apple Amerika'daki en iyi akıllı telefon markası olarak seçildi.

2013 yılının Nisan ayına kadar yapılan araştırmalar sonucunda elde edilen istatistiklere göre, Amerika'da %58 oranında akıllı telefon kullanıcısı mevcut ve bu da demek oluyor ki Amerika'da 138,5 milyon akıllı telefon kullanıcısı bulunuyor.

Bu kullanıcıların %39,2’si akıllı telefon markalarından Apple'ı seçiyor. Yani Amerika'daki akıllı telefon pazarının en üstünde yine Apple bulunuyor.

ffffffffffffff

Apple'ın en büyük rakibi olan Samsung ise %22 oranıyla akıllı telefon pazarında 2. sırada yer alıyor. HTC %8,9, Motorola %8,3 ve LG %6,7 pazar payı ile listede yer alan diğer markalar arasında bulunuyor.

Apple akıllı telefon üreticisi olarak listenin en üstünde yer alıyor olsa da, kullandığı işletim sistemi iOS Amerika'daki %39,2’lik bir pazar payı oranı ile akıllı telefon platformunda 2. sırada yer alıyor.

Apple'ın bu alanda 2. sırada olmasının nedeni ise, Google'ın işletim sistemi Android tarafından %52'lik bir oranla tahta oturmasıdır.

f2

Apple'ın akıllı telefon platformundaki hisselerinin Ocak ayından bu yana %1,4 oranında artmış olduğunu belirtmekte fayda var. Bu alanda Google ise hisselerini yalnızca 0,3 oranında arttırarak, Apple'ın gerisinde kalıyor.

İşletim sistemi konusunda ise Google'ın pazar payındaki üstünlüğü Apple'ı biraz rahatsız edecek gibi görünüyor. Apple sonunda dişine göre bir rakip buldu. Umarız en kısa sürede, eskisi gibi bir adım önde olmayı başarabilir. Bekleyip göreceğiz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder