Android Yüz Tanıma Özelliği Daha Güvenli Hale Geliyor

Android 4.0 Ice Cream Sandwich ile birlikte Android akıllı telefonlarda ekran kilidini açabilmek için yeni bir yöntem ortaya çıkmıştı. Yüzünüzü tanıyan akıllı telefonunuz sayesinde artık pin girmekle uğraşmak yerine direkt olarak ön kameranıza kendinizi göstermeniz yeterli hale geliyordu ve böylece Face Unlock adı verilen özellik aktif hale gelerek telefon kilidiniz açılıyordu.

Başlangıçta çok güvenli olacağı düşünülen bu özelliğin aslında pek de işe yarar olmadığı ise büyük bir hayal kırıklığı olmuştu. Zira gerçek yüzünüzü tutmak yerine bir vesikalık fotoğrafınızı kameranın önüne yerleştirmeniz telefonu açmak için yeterli oluyordu ve bu durum elbette veri hırsızlıklarında kullanılabilecek telefon kırma yöntemlerinden biris haline gelebiliyordu.

Daha sonra Jelly Bean sürümünde göz kırpma gerekliliğini de getiren Google böylece gerçek kişilerin ayırt edileceğini umarken kullanıcılar yine fotoğraf kullanarak bu özelliği de taklit etmeyi başardılar. Haziran 2012'de alınan ve şimdi ortaya çıkan bir patent ise Google'ın yeni çözümünü ortaya çıkarmış durumda.

Patente göre yüz tanıma özelliği yüzünüzde bulunan hareketleri ve çizikleri, imaları, kırışıklıkları takip edebilecek, böylece dinamik bir canlı olduğunuzu ya da fotoğraf olduğunuzu ayırt edebilir hale gelecek. Yeni özelliğin bir sonraki Android sürümünde ortaya çıkabileceği ve böylece daha güvenli bir telefon kullanımı ortaya koyacağı tahmin ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder