İyi bir Youtube kanalı oluşturmak için yapılması gerekenler

Youtube kanalı mı açmak istiyorsunuz? O zaman bu yazıya bir gözatın.


581855926799400279


Dünyanın en büyük paylaşım sitesi Youtube, hergün yüz milyonlarca kişi tarafından ziyaret ediliyor. Yüklenen milyonlarca video, yapılan yorumlar ve arka arkaya gelen yeni üyelik işlemleri, 'un popülerliğini daha da artırıyor. Eğer internette çok vakit geçiriyorsanız, bir Youtube kanalı açmaya ihtiyaç duyabilirsiniz, zira şansınız varsa bu dan para bile kazanabilirsiniz. Peki, sayfa açmaya karar verdiniz ama, sayfanız nasıl olmalı?

İşte kısaca birkaç öneri:

Youtube'da açılan kanalların sayısı her geçen gün biraz daha artıyor. Ücretsiz olarak açabileceğiniz sayfanızda öncelikle dikkat etmeniz gereken konular, kanalınızın ismi, teması ve bu temayı açıklayıcı unsurlar.

Güzel ve anlaşılır bir isim, her zaman dikkat çekicidir. Tüm dünya genelini göz önüne alırsak, Türkçe karakter kullanmamakta yarar var. Kanalınızın teması üzerine hazırlayacağınız ufak bir metin, ziyarete gelen insanları bilgilendirecektir. Yine tüm dünya genelini göz önüne alırsak, Türkçe açıklamanın yanında İngilizce açıklama metninin de olması artı sağlayacaktır.

Bunların yanına bir de video ekleyebilirsiniz. Kanalınız henüz yeni olduğu için tanıtım önemli tabii. Bu amaca hizmet eden ufak bir video hazırlayabilir ve bunu kanalınızın manşet kısmına (default video) bir süreliğine sabitleyebilirsiniz. Dil kullanımına yine dikkat tabii...

Arkaplan görselini de unutmamak gerekiyor. Ne çok kullanılan bir görsel seçmelisiniz, ne de insanları rahatsız edebilecek bir görsel. Aynı zamanda kullanacağınız küçük ikon da önemli. Zira bu ufak görsel, diğer videoların altına yaptığınız yorumlarda sizin yüzünüz demek.

Yorum demişken, Youtube'da Subscribe sistemi önemli. Ne kadar takipçiniz varsa, videolarınız ilk etapta o kadar fazla görünecek demektir. Dolayısıyla sayfa tasarımınız, tanıtımınız ve diğer videolarda yaptığınız yorumlar, sizin genel profilinizi oluşturacaktır. Olumlu bir profil, üye sayısının artmasına yardımcı olabilir. Tabii hoşlandığınız Youtube kanallarına üye olarak da o kanalların sahiplerini kendi sayfanıza çekebilirsiniz.

Son olarak, sosyal medya kullanımı çok çok önemli. Tamam, Youtube çok popüler, ama paylaştığınız videolardan daha fazla kişinin haberdar olmasını istiyorsanız, Twitter ve Facebook gibi mecraları kullanmalısınız. Örnek vermemiz gerekirse, Youtube kanalınızda 10 üyeniz var ve Facebook sayfanızda bin arkadaşınız varsa, videonun görünürlüğü Facebook sayfanızda daha çok olabilir ve videonuzu burada gören arkadaşlarınız, Youtube kanalınıza da bu vesileyle üye olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder