BlackBerry Q10 ve Z10 Fransa'da Lider Akıllı Telefonlar Oldular

BlackBerry'nin geçtiğimiz aylarda piyasaya sürdüğü Z10 ve Q10 akıllı telefonların hem ülkemizde hem de dünyanın geri kalanında pek de istenilen talebi görmediği kesin. Her ne kadar önceki BlackBerry ürünlere göre oldukça geliştirilmiş ve son trendleri yakalamış cihazlar olsalar da şirketin geçmişteki başarısız ürünlerinden dolayı tüketicilerin şirkete mesafeli yaklaşımı ve diğer akıllı telefon üreticilerinin de çok iyi ürünler ortaya koymaları nedeniyle BlackBerry oldukça zorda diyebiliriz.

Bazı analistler satışların iyi gittiğini açıklarken bazıları ise kötü gittiğini savunuyor ancak Fransız kablosuz ağ şirketi SFR'nin yayınladığı bilgilere göre BlackBerry Q10, Fransa'da en çok satan akıllı telefon durumunda. Samsung Galaxy S4, HTC One, Lumia 520 ve iPhone 5'ten daha fazla sattığı iddia edilen BlackBerry Q10'un ilk defa bir ülkede bu kadar tutmuş olduğu söyleniyor.

Buna ek olarak BlackBerry Z10'un ise iPhone 5, Sony Xperia Z ve Galaxy S3'ü geride bıraktığı da açıklanmış durumda ve SFR'nin 21 milyondan fazla aboneye sahip olması onu en doğru kaynaklardan birisi haline getiriyor. Eğer diğer servis sağlayıcılar da benzer raporlar ortaya koyarlarsa BlackBerry'nin Fransız akıllı telefon piyasasını domine ettiğini söylememiz daha da kolaylaşacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder