Tim Cook: Google Glass’ın kitlesel bir ürün olacağına inanmıyorum

All Things Digital’in teknoloji konferansı D Conference bir kez daha geleneksel kırmızı koltuklarında Apple CEO’u Tim Cook’u ağırladı. Walt Mossberg ve Kara Swisher’in sorularını yanıtlayan Tim Cook konuşmasının bir bölümünde Google Glass ve giyilebilir teknolojiler konusuna değindi. Daha önce bu konudaki görüşlerime daha da inanmamı sağladı.

iOS daha açık bir platform olacak

Öncelikle Tim Cook’un giyilebilir teknolojiler konusunu oldukça önemsediğini söyleyelim. Cook’a göre bu alan oldukça derin ve zaman içinde çok sayıda şirket bu alanda iş yapacak. Daha da önemlisi belki de sırf bu yeni kilometre taşı Apple’ın 3. parti uygulamalara daha fazla yetki vermesinin önünü açacak.

Steve Jobs’un halefi kullanıcıların kötü bir deneyimle karşılaşmamalarına özen göstermek şartıyla daha açık bir platform olacaklarını dile getirdi. Tabii Apple’ın bu ‘kötü deneyim sınırını’ ne kadar ince göreceği konusunda detay vermekten kaçındı.

Gözlük kullanmak bir zorunluluk

Google Glass’a yönelik sorular geldiğinde ise Cook, ortada değerli bir ürün olduğunu ama genele yayılan, kitlesel bir ürün olamayacağının altını çizdi. Cook detaylara girmedi ama kullanım konusunda ileri sürdüğü nedenler benim söylediklerimle paralellik gösteriyor.

Gözleri bozuk olan Tim Cook gözlük kullanmanın bir zorunluluk olduğunu, kimsenin zorunda olmadıkça gözlük takmadığını söyledi. Google Glass için belli bir dikeyde tutunabilecek ürün olarak gördüğünü söyledi.

Kendisi de iOS ile bağlantılı bir spor bilekliği kullanan Tim Cook, Google Glass için konuşulan mahremiyet sorgulamalarına girmedi ama konu saat/bileklik şeklindeki ürünlere geldiğinde bu tarz ürünlerin daha cazip olduğunu, hemen herkesin kolunda bir saat görülebileceğine değindi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder