Aidatı olmayan kredi kartları çıktı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın ısrarları ve yaptırımı sonrası bankalar art arda aidatı olmayan kredi kartı çıkartmaya başladı.

Bakanlık baskı yaptı


Kredi kartı aidatlarıyla ilgili açılan davaların ve yapılan şikayetlerin artması sonucu Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, bankalara aidatı olmayan kredi kartı çıkartması konusunda baskı yapmaya başlamıştı. Bunun üzerinde Finansbank, Garanti Bankası ve Akbank'ın çıkarttığı ücretsiz kredi kartlarına Şekerbank, ING ve HSBC bankaları da eklendi. Önümüzdeki günlerde TEB ve Denizbank’ın da aidatı olmayan kredi kartı çıkartması bekleniyor.

Aidatsız kredi kartına puan ya da taksit yok


Zaten yine önümüzdeki günlerde bankaların hiçbir ücret alınmayan kredi kartı çıkartmasına ilişkin yasal zorunlukta devreye girecek. Aidatı olmayan kredi kartı diğer kredi kartları gibi taksit ve puan avantajı sağlamıyor. Bu da taksit ve puan kullananlar için avantajlı olmayacak. Çünkü kampanyaları takip ettiğinizde kredi kartınızdan puan kazanabiliyor bunlarla başka alışverişler yapabiliyorsunuz. Özellikle de bankalar market ve benzin alışverişlerinde yüklü puanlar veriyor.

Kart aidatı ücretine de indirim olsa


Taksit ve puan imkanının yanı sıra kart aidatı daha düşük olan kredi kartı sanırım en avantajlısı olacaktır. Aidatı olmayan kredi kartının yanında düşük aidatı olan kredi kartı tüketici adına en güzel seçenek olacaktır. Bunun için de sanırım biraz daha beklemek ya da bankanızla sıkı bir pazarlık yapmak gerekecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder