Google Nexus 5'in Üreticisi LG Olmayacak

LG Nexus 4'ün kullanıcılara sunduğu saf Android deneyimi pek çokları tarafından beğeniyle karşılanmıştı ve kısa sürede popülerlik kazanan cihaz açıkçası Google için büyük bir başarı sayılmıştı. Ancak bu başarıyla rağmen Nexus 5'i LG'nin üretmeyeceği ve bunun yerine dün sizlere aktardığımız Nexus 4 beyaz versiyonu ile devam edileceği şirket tarafından resmen açıklandı.

All About Phones'a konuşan LG Mobile Avrupa Başkan Yardımcısı Won Kim, Nexus 4'ün büyük bir başarı yakaladığını ve şu anda üretimde Nexus 5 diye bir cihaz bulunmadığını açıkladı. Bunun yanında şirketin Nexus 5'e ihtiyaç da duymadığını belirten Kim böylece tartışmalara son noktayı koymuş oldu. Açıklamasından bir kesit aktarmak gerekirse;

"Bizim ve Google için bazı üretim sorunlarına rağmen Nexus 4 büyük başarı oldu. Ancak yeniden böyle bir pazarlama başarısına ise ihtiyacımız yok."

Nexus 4 LG ile Google arasındaki ilk işbirliği idi ve Google daha önce Samsung ve HTC ile Nexus serisi için işbirlikleri gerçekleştirmişti. Her ne kadar LG ile Google Nexus 4 için ortak çalışsa da bu Google'ın Samsung'u terkettiği anlamına da gelmiyor. Zira Google I/O 13 konferansında Samsung Galaxy S4'ün stok Android versiyonunun Google Play üzerinden satışa sunulacağı açıklanmıştı.

HTC de HTC One ürünü için benzer bir çalışma sürdürüyor ancak LG bunun kendisine bir katkı sağlamayacağına inandığı için saf Android'li yeni bir akıllı telefon üretimini düşünmüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder