Eski Trendyol çalışanlarının kurduğu Mompery.com, 2 milyon dolar yatırım aldı

E-ticaret pazarında bir yandan kapanma haberleri alırken diğer yandan yatırım haberleri almaya devam ediyoruz. Bebek ve anne dikeyinde özel alışveriş modelini uygulayan Mompery.com da yatırım alan e-ticaret girişimleri arasına eklendi. Önemli bir nokta ise kurucu ekibin bu girişim için Trendyol‘dan ayrılmış olması.


E-ticaret deneyimi olan 5 kişilik bir ekibin (Hakan Mısırlıoğlu, Engin Çekliç, Şamil Öncül, Yiğit Ataoğlu, Berk Akbayır) 8 aylık bir çalışmayla kurduğu Mompery, 13 Mart’ta kapılarını açmış ve 3. ayını doldurmadan yüzde 30 hisse karşılığında 2 milyon dolar yatırım almış.


Yatırıma imza atan isimler gayrimenkul, tekstil ve bilişim alanında yatırımları olduğunu öğrendiğimiz Ercan Canmutlu ile borsacı Kubilay Yıldız.mompery.com_-640x476


  Aldığımız bilgilere göre günlük tekil ziyaretçi sayısı 10 bine yaklaşan Mompery, 27 Mayıs itibariyle 38 bin üyeye ulaşmış. 17 kişilik bir ekip tarafından idare edilen girişimin bu yatırımı pazarlama ve uluslarası büyüme yönünde kullanacağını öğrendik ama bu konuda net bir plan paylaşılmış değil. Şirketin İtab İç ve Dış Ticaret A.Ş. olarak kurulmuş olması ise bu konudaki planları doğrular nitelikte.


Mompery.com‘un yatırıma ulaşması elbette önemli ama ben bu haberi Türkiye’deki birinci nesil girişimler içinden yeni ve başarılı bir girişimin çıkması şeklinde değerlendiriyorum ve her gelişen pazar gibi bu şekilde yeni haberler alacağımızı tahmin ediyorum.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder