League of Legends


Ücretsiz Online Gerçek Zamanlı Strateji Oyunu


Şu anda dünya eski bir oyun denilmeyecek kadar yeni olan, bir gerçek zamanlı strateji oyunuyla çalkalanıyor. Bu oyun ki Riot Games tarafından yapılmış ve birçok yerden maddi destek almış, gün geçtikçe her açıdan geliştirilmeye devam eden bir MMORTS. Oyun tamamen ücretsiz bir indirilebilir içeriğe sahip. Ayrıca internet bağlantısı yavaş olanlar için söylüyorum, oyunu indirmek için saatlerce beklemenize gerek yok. Sadece oyunun 3 mb boyutunda olan indirme yardımcısını indirin ve açın, bırakın geri kalanını oyun yapsın. Tamamen otomatik olarak patch atıp yüklemeyi gerçekleştiriyor oyunumuz kendi kendine. Hemen bu işlemin ardından ise yine ücretsiz olarak bir üyelik alıyor ve oyunu oynamaya başlıyorsunuz.


Oyun bünyesinde şuan 112 tane karakter barındırmaktadır ve her 2-3 haftada bir yeni karakter eklenmektedir. Bu karakterler ise yetenek gücü, saldırı gücü ve tank olarak üç sınıfta değerlendiriliyor. Kısaca bahsetmek gerekirse saldırı gücü olan karakterler normal vuruşlarla daha fazla hasar vermekte, yetenek gücü kullanan karakterler ise daha çok skill kullanımına dayalı hasar vermektedir. Tank dediğimiz diğer karakterle türleri ise daha çok hasar vermektense daha çok savunmaya dayalı karakterlerdir. Yani yüksek zırh, büyü direnci ve cana sahip olup genelde takım savaşlarını başlatan ve Ya Allah Bismillah diye ortaya atlayan karakterler bunlardır.

Gelelim oyunun başlıca kavramlarına:


Rün sayfaları sizin karakterlerinize sağlayacak bazı savunma, saldırı, hız, yetenek gücü gibi kitaplarla yapılandırmanızı sağlıyor. Bu rün sayfalarına 3 adet ana rün, 9 adet damga, 9 adet savunma ve 9 adet kendinize kalmış kitaplar uygulayabiliyorsunuz.

Master Ağacı ise bir diğer yapılandırma özelliğimiz. Her seviye atladığınızda 1 adet kullanılabilir master ağacı yetenek puanı elde ediyorsunuz ve bunu ister saldırı ister savunma isterseniz de işlevsel özellik olarak kullanabiliyorsunuz. Toplamda 30 adet master ağacı puanı alabiliyorsunuz çünkü oyunda ulaşabildiğiniz son seviye 30.

Riot puanı ise isteğe bağlı olarak çeşitli ödeme yöntemleriyle alabildiğiniz ve bu puanlarla karakterler, karakterlerinize kıyafetler, deneyim ve itibar puanları arttırıcılar alabileceğiniz oyun parasıdır.

İtibar puanı ise para ile alamayacağınız, sadece ve sadece oyun oynayarak oyun sonunda kazanabileceğiniz ve karakter açabileceğiniz oyun içi puan türüdür.

Deneyim puanı, oyun sonunda oyunun oynanış süresi ve galibiyet-mağlubiyet durumuna göre kazanacağınız ve seviye atlamanıza yarayan puandır. Oyun süresi ne kadar artar ise kazanacağınız deneyim ve itibar puanı da buna doğru orantılı olarak artacaktır.

Dünyayı kasıp kavuran yeni gerçek zamanlı strateji oyunu olan League Of Legends’ı hemen ücretsiz olarak indirip oynamaya başlayabilirsiniz genç sihirdarlar. Fakat oyun oynayacağız diye de gerçek hayatınızı unutmamanız dileğiyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder