CIA (Caller Identification APP) uygulaması güvenilir mi?

Son günlerde en çok konuşulan uygulamalardan birisi olan CIA (Caller Identification APP), güvenilir bir uygulama mı?


kanal2

Avusturya kökenli Adaffix şirketinin geliştirdiği CIA isimli uygulama rehberinizde kayıtlı olmayan numaraların kime ait olduğu bilgisini veriyor. Uygulama hakkında en çok merak edilen ise bu telefon bilgilerinin nereden temin edildiği konusu. şirketinin Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA), telekom şirketleri ve servisleri ile bir bağlantısı yok.

Uygulama yüklendiği telefonun telefon rehberini kullanıcıdan aldığı izinle kendi veri tabanına kopyalıyor. Uygulamayı yükleyen her kullanıcı sayesinde bu veri tabanı katlanarak büyüyor. Kullanıcıların rehberlerini kopyalamak için "Numara Paylaşım Kulübü Üyesi" adıyla afili bir isim de bulunmuş, uygulamanın kurulumu sırasında veya sonrasında bu kulübe tek tık ile üye olup rehberinizin kopyalanmasına izin vermiş oluyorsunuz.

Ülkemizde popüler uygulamalar arasına girmeyi başaran CIA'de birçoğumuzun telefon numarası kayıtlı durumda. Biz uygulamayı yüklememiş olsak bile rehberinde yer aldığımız bir tanıdığımızın uygulamayı yüklemesi halinde CIA rehberine numaramız ekleniyor. CIA uygulamayı yüklerken sizden çeşitli izinler istiyor. Bu izinler arasında konum bilginiz de yer alıyor. Aradığınız kişiler de CIA kullanıyorsa konum bilginiz çağrı ekranlarında görünüyor.

576204982799Bu uygulama beraberinde birçok soru işaretini de getiriyor ancak sürekli tele-pazarlamacılar tarafından taciz edilenler için can simidi olabilir. Bunun dışında numara engelleme özelliği de telefon sapığım çok diyenlerin imdadına yetişiyor. Telefonunuzdan kopyaladığı bilgiler Viber, Tango, WhatsApp, MessageMe gibi uygulamaların kopyaladığından fazla değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder