Google ile yapabileceğiniz 5 "farklı" şey!

Google ile yapabileceklerinizin sınırsız olduğunu ispat eden bu 5 web sitesi, sizi çok eğlendirecek!2013053016131850583Historypin ve Uncharted.fm





Google tartışmasız dünyanın en büyük arama motoru hizmeti. Artık herhangi bir konuda bilgi almak istediğimizde ilk yaptığımız şey internete girip "Google'lamak" oluyor. Ancak bu, Google'ın topladığı tüm verileri sadece arama hizmetinde kullandığı anlamına gelmiyor. Elindeki neredeyse tüm verileri açık kaynak kodlu yazılım geliştiricilerin kullanımına açan Google, pek çok yan uygulamaya ilham kaynağı oldu. Şimdi burada bu hizmetlerden beş tanesini inceleyeceğiz. Google'ın elindeki verilerin yaratıcı ellerde ne hale geldiğini görünce şaşıracağınıza eminiz.

Historypin: Diyelim ki elinizde tarihi değeri olan, önemli bir anı ölümsüzleştirmiş bir fotoğraf, ses kaydı ya da metin var ve onu tarihe ilgi duyan herkesin erişimine açmak istiyorsunuz. Gidebileceğiniz en iyi yerlerden biri Historypin. Dünyanın her yerinden kullanıcının katkıda bulunduğu site, bu tür tarihi kayıtları Google Maps haritası üzerine işliyor. Ortaya, tarihi muhteşem bir şekilde görselleştiren inci gibi işlenmiş bir harita çıkıyor.

Uncharted.fm: Facebook hesabınızla bağlanabileceğiniz Uncharted.fm, aslında Google Maps tabanlı bir oyun. Haritadaki ülkeleri işaretlemeye çalıştığınız oyunda ilerledikçe daha zorlu engellerle karşılaşıyorsunuz. Oyunu oynarken ülkeler, tarihleri, ekonomileri ve kültürleri hakkında pek çok şey öğreniyorsunuz. Her turun sonunda geçmeniz gereken bir teste giriyorsunuz. İsterseniz başarılınızı Facebook'dan paylaşıp arkadaşlarınızla yarışabiliyorsunuz.

Real Indoor, World Wonders Project, Tweeted Trips


2013053016143034383


Real Indoor: Bırakın Fransa'ya gitmeyi evinizden hiç çıkmadan Fransa Bisiklet Turu'na katılmak ister misiniz? Ya da Chicago sokaklarında turlamak? Eğer evinizde kondisyon bisikletiniz varsa bilgisayarınızın karşısına geçip Real Indoor sitesine girip turlamak istediğiniz güzergahı seçebilirsiniz. Google Street View araçlarından gelen fotoğrafları belirlediğiniz bisiklet hızına uygun şekilde görüntüleyen site sayesinde oralara gidip görmüş gibi oluyorsunuz. Ancak eğer sorunlu bir internet bağlantınız varsa fotoğrafların tazelenme hızının düşüklüğü canınızı sıkabilir.

World Wonders Project: Google Cultural Institute ve UNESCO işbirliğinde hazırlanan World Wonders Project, bilgisayarınızın başından kalkmadan hem modern zamanların hem de antik dönemlerin harikalarını gezmenizi sağlayan bir site. Street View teknolojisinden faydalanan site sizi panoramik fotoğraflar eşliğinde bir tarih turuna çıkartıyor. İsterseniz gezilen anıtların ve mekanların 3D modellerini ve YouTube videolarını da izleyebiliyorsunuz.

Tweeted Trips: Twitter ve Google Maps'i birleştiren Tweeted Trips, gönderdiğiniz son 50 Twitter mesajını alıyor, konum belirleme bilgisini kullanarak bir haritaya yerleştiriyor. Siz mesajınızı çekerken yolculuk haritanız otomatik olarak oluşturuluyor. Aileniz ya da arkadaşlarınız harita üzerinden yolculuğunuzu takip edebiliyor.

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder