Kullanım Sürelerinde iPhone Önde

Yapılan araştırmayla beraber, Android ve iOS kullanıcıları arasında hangi ekosistemde kullanıcıların telefonlarını daha uzun süre kullandıkları gözlemlendi.


Android, mevcut mobil platformlar arasında en çok kullanılan işletim sistemi olarak öne çıkıyor. Peki akıllı telefonları kullananlar, Android ile mi daha fazla vakit geçiriyor, iOS ile mi?

Appleinsider sitesinde yayınlanan bir araştırma sonucuna göre, iPhone sahipleri telefonlarını Android sahiplerine göre daha çok kullanıyor. Experian Marketing Service sitesinin sağladığı veriler iPhone kullanıcılarının günlük ortalama 1 saat 15 dakika telefonlarını kullandığını gösteriyor. Android tarafında ise bu süre 49 dakika.

Bir başka ifadeyle, iPhone günlük ortalama kullanım süresinde Android'e 26 dakikalık bir fark atıyor ve yüzde %55 oranında daha fazla kullanılıyor. Ayrıntılara bakılacak olursa, Android telefonlar en çok konuşma amaçlı kullanılırken, iPhone'da konuşma ve mesajlaşma başı çekiyor.

Sosyal ağların kullanımında her iki platform yüzde 16'lik eşit bir orana sahipken, Android cihazlarda web sitelerini ziyaret oranı 4 puan daha yüksek. E-posta kullanımında birbirine yakın oranlar görülürken, oyun amaçlı kullanım her iki işletim sisteminde de yüzde 8 olarak belirlenmiş.

1 yorum:

  1. Bu demek Oluyor ki , Android kullanıcıları işlerini daha hızlı hallediyor.

    YanıtlaSil